Beauty

7 jeftinih beauty-trikova za koje sigurno nisi znala

Lijep izgled, a malo novaca? Bolje je nego potrošiti pola plaće na beauty proizvode! Tko to ne bi želio

Svaka žena voli izgledati lijepo i dotjerano, imati uređenu kosu, nokte, usne. Međutim, u današnje superubrzano vrijeme često nam za „dotjerivanje“ nedostaje toliko željeno vrijeme, vrlo često novac, a ponekad i volja. Međutim, s ovim jednostavnim trikovima u tren oka ćeš izgledati svježe…

1. Punije usne 

Cimet i ulje od paprene metvice pomoći će tvojim usnama da izgledaju punije. Ako nisi alergična na neki od sastojaka, jednostavno dodaj nekoliko kapi te mješavine svojem sjajilu ili balzamu za usne. 

2. Otklanjanje vodootpornog make-upa 

Make-up se tvrdoglavo drži? Onda ga pokušaj odstraniti s pomoću kokosovog ili maslinova ulja. Tako nećeš morati kupovati skupa mlijeka za čišćenje. 

3. Izbjegni sjajnu kožu

Ako je tvoja koža sklona da se brzo zamasti i sjaji, preporučuje se u losion za čišćenje umiješati žličicu praška za pecivo. Masiraj time kožu nekoliko sekundi te potom isperi toplom vodom. Ponovi to dva do tri puta tjedno. 

via GIPHY

4. Zaštita maskare od sušenja 

Kako se maskara (koju su skupo platila) ne bi prijevremeno posušila, dodaj joj jednostavno nekoliko kapi solne otopine ili stavi maskaru na 5 minuta u posudu s vrućom vodom. 

5. Fiksiranje obrva 

Naše obrve jednostavno moraju imati savršen oblik. Nanesi sprej za kosu na stari aplikator za maskaru te time oblikuj obrve te ih ujedno i fiksiraj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️❤️ @dior

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

6. Mekana kosa 

Prije nego što odeš u krevet, stavi malo klasične kreme za lice na vrhove kose. Tako ćeš ujutro imati sjajnu i meku kosu. 

7. Kako se riješiti prištića

Naravno, prištići se uvijek pojave onda kad ih najmanje trebamo. Ali, bez panike! Namoči vatu kapljicama za suhe oči, stavi to na nekoliko minuta u zamrzivač te pritisni na prištić. Nakon 20 minuta će se stisnuti krvne žile te će crvenilo nestati.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0