Beauty

7 jednostavnih koraka za blistavu kožu

  • Iako postoje rijetki sretnici koji su rođeni s kožom na kakvoj bi im mnogi pozavidjeli, velika se većina nas ostalih mora ozbiljno potruditi da bi postigla ili se barem približila tom nedosanjanom snu
  • Sve je više onih koji se u njezi kože okreću prirodnijim rješenjima uvođenje kojih u našu skincare rutinu redovito pruža brojne prednosti
  • A što točno skincare rutina podrazumijeva, ili bi barem trebala podrazumijevati? Ovih sedam koraka definitivno su odličan početak putovanja prema najboljoj koži našeg života!

Blistava koža zdravog sjaja nešto je što priželjkuju apsolutno svi, neovisno o tome kojem tipu kože pripadali. I dok postoje rijetki sretnici koji su rođeni s kožom na kakvoj bi im mnogi pozavidjeli, velika se većina nas ostalih mora ozbiljno potruditi da bi postigla ili se barem približila tom nedosanjanom snu. Dijelom baš zato što je malo onih kojima koža u doticaju s raznim formulama neće izazvati kakve neželjene reakcije, a dijelom zbog sve glasnijih razgovora o važnosti održivosti, sve je više onih koji se okreću prirodnijim rješenjima uvođenje kojih u našu skincare rutinu redovito pruža brojne prednosti. 

A što točno skincare rutina podrazumijeva, ili bi barem trebala podrazumijevati? Odabir proizvoda koji će odgovarati potrebama naše kože ovisno o njezinom tipu i godišnjem dobu u kojem se nalazimo svakako je jedan od najbitnijih dijelova priče, no nipošto ne smijemo zaboraviti koliki utjecaj na našu kožu imaju i naše životne navike, od toga što jedemo i koliko smo pod stresom do toga koliko spavamo. Ovih sedam koraka definitivno su odličan početak putovanja prema najboljoj koži našeg života!

1. Temeljito čišćenje

Sav će trud po kratkom postupku pasti u vodu ukoliko koža nije kvalitetno, temeljito i dubinski očišćena. Nježni proizvodi koji će ukloniti makeup i nečistoće bez narušavanja prirodne vlažnosti kože iz tog bi razloga trebali biti sastavni dio njege, a biljni sastojci poput aloe vere, kamilice ili zelenog čaja najbolji su odabir budući da na kožu djeluju umirujuće, istovremeno održavajući pH ravnotežu kože.

2. Redoviti piling

Baš kao što za našu kožu nije dobro prečesto raditi piling, nije dobro ni preskakati ovaj korak, ključan za postizanje glatke i blistave kože. Veganski pilinzi koji sadrže prirodne sastojke poput voćnih enzima, perli jojobe ili fino mljevenih sjemenki odgovarat će i onima s najosjetljivijom kožom jer ove formule nisu abrazivne, pomažu u uklanjanju mrtvih stanica, odčepljuju pore i potiču zdrav sjaj.

 | Autor: shutterstock shutterstock

3. Hidratacija

Hidratacija je ključna za postizanje i održavanje zdravog sjaja kože, a naša će koža biti najzahvalnija prilikom korištenja  nekomedogenih hidratantnih krema koje ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, parabene i mineralna ulja. Hidratantni sastojci koji su itekako dobrodošli jesu oni poput hijaluronske kiseline, biljnih ulja poput argana ili jojobe i shea maslaca koji hrane i vlaže kožu bez začepljenja pora.

4. Snaga antioksidansa

Antioksidansi su pravi superheroji u svakodnevnoj borbi protiv slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoliša koji pridonose preranom starenju kože. Osim biranja namirnica bogatih antioksidansima, našoj će koži osobito koristiti i serumi bogati onim najdragocjenijima poput vitamina C i E, ekstrakta zelenog čaja ili pak ulja konoplje koje djeluje kao prirodni antioksidans. Naime, ono je bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, vitaminima A i E te drugim mineralima, a što znači da djeluje protuupalno, ne čepi pore, osnažuje barijeru kože te je time štiti od oksidativnog stresa i pomaže u borbi protiv znakova starenja.

5. Zaštita od sunca

Imamo osjećaj da, koliko god o tome trubili, nikada ne možemo dovoljno naglasiti važnost upotrebe proizvoda sa zaštitnim faktorom apsolutno svakog dana, tijekom cijele godine, čak i za oblačnih dana i čak i kada ne izlazimo iz kuće. Pravilna zaštita kože od štetnih UV zraka ključna je za održavanje njezinog zdravlja i sjaja, a podrazumijeva kreme sa zaštitom širokog spektra i zaštitnim faktorom od najmanje 30. Odličan su odabir kreme koje sadrže sastojke poput cinkovog oksida ili titanijevog dioksida, a koji pružaju fizičku barijeru protiv UV zraka bez čepljenja pora.

6. Maske za lice

Možda nam maske nisu potrebne svakodnevno, no izrazito su dragocjen dodatak skincare rutini koji dolazi u paketu s mnogim blagodatima. One koje sadrže prirodne sastojke poput gline, morskih algi ili ekstrakata voća pomažu u detoksikaciji te pročišćavanju i hidrataciji kože, ostavljajući je osvježenom i revitaliziranom.

 | Autor: Pexels Pexels

7. Zdrave životne navike

Iako će našoj koži goditi sve prethodno spomenuto, ne smijemo zaboraviti da lijepa i zdrava koža počinje iznutra. Znamo koliko je ponekad teško u užurbanoj svakodnevici pronaći vrijeme za sve zdrave navike koje bismo voljeli inkorporirati, no onaj apsolutni minimum čine maksimalno uravnotežena prehrana bogata voćem i povrćem, dovoljan unos vode, redovit i kvalitetan san te svođenje stresa na minimum. 

Jednom kada smo apsolvirali sve ključne skincare korake, ostaje nam samo odabrati proizvode koji će zadovoljiti sve potrebe naše kože na najbolji način. Sam proces odabira nam zna zadavati glavobolju, no danas uistinu imamo i više no dovoljno različitih opcija, a dobar dio njih otpada na korejsku kozmetiku kojoj se okreće sve više onih koji njegu kože shvaćaju maksimalno ozbiljno. To nimalo ne iznenađuje budući da korejska kozmetika redovito nudi proizvode visoke kvalitete po relativno pristupačnoj cijeni u usporedbi s cijenama proizvoda drugih luksuznih brendova, daje prioritet rutini njege kože u više koraka koja uključuje čišćenje, toniranje, njegu, hidrataciju i zaštitu, a čime se efikasnije postiže rješavanje raznih problema i poboljšanje cjelokupnog zdravlja kože te je poznata po svojim inovativnim i naprednim formulama i korištenju visokokvalitetnih sastojaka dobivenih iz prirode poput zelenog čaja, ginsenga, riže i aloe vere, a koji pružaju brojne dobrobiti za kožu.

Novu Hemp liniju proizvoda namijenjenih i najosjetljivijoj koži upravo je lansirao pionir korejske kozmetike, TonyMoly, a linija koju čine  4 proizvoda temelji se na, kako joj i samo ime kaže, visokoučinkovitom konopljinom ulju. Konopljino ulje sadrži GLA (gama-linolenska kiselina) koja štiti kožu, linolnu kiselinu koja vlaži i smiruje upale, fitosterol koji povećava proizvodnju kolagena te spoj vitamina E&D koji djeluje kao antioksidans, a što znači da proizvodi iz ove linije smiruju upalne procese na koži, uravnotežuju prirodni biom kože te su bogati vitaminima koji hrane i štite kožu, a razvijeni su po ekološkim standardima te su uz to veganski i cruelty free. 

 | Autor: TonyMoly TonyMoly

Kolekciju čine Hemp krema za lice nježne i prozračne teksture koja pomaže koži da bolje upije poizvod, dok sam proizvod umiruje i balansira kožu. Njezini glavni sastojci su ulje sjemenki konoplje koje umiruje i balansira, skvalen koji omekšava i hidratizira kožu te ceramidi koji jačaju i zatežu kožu lica.

Hemp ulje za lice je brzoupijajuće ulje koje umiruje i uravnotežuje kožu. Sadrži ponovno ulje sjemenki konoplje koje je bogato masnim kiselinama, fitosterolima i vitaminima, ulje sjemenki suncokreta koje je bogato vitaminom E i antioksidansima te ulje jojobe koje je bogato vitaminima i mineralima.

Hemp krema za područje oko očiju sadrži 30 ml proizvoda, a što je dovoljno za cjelogodišnju upotrebu. Ova krema zaglađuje i posvjetljuje područje oko očiju, dok ujedno hidratizira i omekšava nježnu i tanku kožu. Sadrži ulje sjemenki konoplje, niacinamid koji posvjetljuje i štiti te centella asiatica koja umiruje.

Hemp sheet maska za lice izrađena je od 3 sloja pulpe koji omogućavaju da aktivni sastojci ne isparavaju već da prodriju duboko u kožu. U samo 20 minuta koža je smirena, hidratizirana i uravnotežena. Sadrži ulje sjemenki konoplje, ekstrakt listova i cvijeta nima te ekstrakt cvijeta aloe vere.

Osvoji TonyMoly kozmetiku!

Uključi se u miss7 nagradni natječaj na Instagramu i osvoji proizvode iz nove Hemp linije koje ti poklanja brend TonyMoly. Jednoj čitateljici poklanjamo Hemp sheet masku za lice, Hremp kremu za lice i Hemp kremu za oči te platnenu tote torbu brenda TonyMoly u koju možeš pospremiti svoju novu kozmetiku i sve ostale potrepštine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli miss7 (@miss7.hr)

Sve što trebaš napraviti kako bi osvojila TonyMoly kozmetiku je posjetiti miss7 profil na Instagramu i odraditi tri jednostavna koraka: zapratiti @miss7.hr i @tonymolyadria, lajkati objavu nagradnog natječaja i u komentaru označiti osobu za koju si sigurna da bi voljela osvojiti ovu nagradu.

Objavu možeš i podijeliti na svom IG storyju te je poslati prijateljima kako bi se i oni uključili u nagradni natječaj.

Nagradni natječaj na Instagramu traje do 30. svibnja 2023. u 12 sati, nakon čega ćemo proglasiti dobitnicu slučajnim odabirom. Sretno!

 

Photo: Pexels, Polinach

Komentari 0