Beauty
proizvodi za lice s retinolom

7 drogerijskih krema i seruma s retinolom koji su jednako učinkoviti kao i oni po višim cijenama

  • Jednako kao i u ponudi luksuznih beauty brendova i među drogerijskim se može pronaći odličnih proizvoda koji targetiraju razne probleme i nesavršenosti na koži
  • U drogerijskoj ponudi tako postoje učinkoviti proizvodi koji sadrže retinol, kojim znanstveno dokazano možemo zagladiti i pomladiti kožu
  • Razne formule s retinolom, kojima možemo tretirati kožu lica, ali i tijela, dolaze u obliku seruma i krema, a mi smo danas izdvojile njih sedam

Među drogerijskom kozmetikom obožavamo pronaći dobar makeup proizvod koji odmah postane dio naše makeup rutine, a jednako tako nam je drago naći i skincare formule za koje znamo da će djelovati kvalitetno i učinkovito po super pristupačnim cijenama. 

 

@the.beauty.channel This serum contains L’Oréal’s highest concentration of pure retinol, to correct the appearance and formation of wrinkles and it’s now 40% off! #filterfreefaces #makeupfreeface #loreal #retinolskincare #retinol #skincarethatworks #2023 #happynewyear2023 #newyear #HPRadicalReuse ♬ Sunrise - Official Sound Studio

 

U raznolikoj drogerijskoj ponudi tako se može pronaći i mnoštvo odličnih krema i seruma koji sadrže retinol, hvaljeni sastojak koji potiče obnovu i pomlađivanje kože ubrzavanjem proizvodnje kolagena te otklanja probleme i vidljive znakove starenja poput hiperpigmentacije, teksture, sitnih linija i bora.

proizvodi za lice s retinolom | Autor: Instagram @beautyandlifestylehunter Instagram @beautyandlifestylehunter Foto: Instagram @beautyandlifestylehunter

Kod potrage za savršenim proizvodom s retinolom za našu kožu, uz vrstu retinola koji sadrži, treba obratiti pozornost i na druge sastojke u formuli poput hijaluronske kiseline, niacinamida i ceramida, koji će pomoći smanjiti moguće iritacije na koži.

proizvodi za lice s retinolom | Autor: e.l.f. Cosmetics e.l.f. Cosmetics Foto: e.l.f. Cosmetics

U nastavku donosimo sedam krema i seruma s retinolom poznatih drogerijskih brendova koje vrijedi uvrstiti u skincare rutinu.

RoC Retinol Correxion krema za područje oko očiju

Ova RoC nježna formula s retinolom osmišljena je specifično za poboljšanje izgled okoloočnog područja, kao i smanjenju vidljivosti bora, finih linija i tamnih podočnjaka.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: Notino Notino Foto: Notino, ROC Retinol Correxion Line Smoothing okoloočna krema (27,60 eura)

Eucerin Q10 noćna krema protiv bora s retinolom

Ključni sastojci u ovoj noćnoj kremi su pro-retinol, vitamin E i ulja makadamije, koji će njegovati kožu lica, dok će retinol utjecati na smanjivanje bora.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon, Eucerin Q10 noćna krema protiv bora s retinolom (11,52 eura)

CeraVe Anti Aging serum s retinolom

Ovaj CeraVe serum s retinolom odlična je opcija za početnike koji tek uklapaju retinol u svoju skincare rutinu, zbog svoje učinkovite formule i iznimno pristupačne cijene. Uz retinol koji posvjetljuje ten i poboljšava teksturu lica, serum sadrži i hijaluronsku kiselinu te ceramide, koji će zaštititi kožu od iritacija.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon, CeraVe Skin Renewing serum s retinolom (16.46 eura)

Versed Press Restart serum s retinolom

Versed serum s retinolom uvijek iznova nudi mogućnost obnove kože zahvaljujući bakuchiolu, alternativi retinola biljnog podrijetla koji zaglađuje teksturu kože, dok ju klorofil hrani potrebnim kisikom.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Foto: Cult Beauty, Versed Press Restart serum s retinolom (22,60 eura)

L'Oréal Paris Revitalift Laser noćni serum s retinolom

Postizanje zaglađene i meke kože lica nikad nije bilo lakše uz ovaj noćni serum s retinolom iz L’Oréala Paris koji postupno djeluje na brisanju finih linija i bora kako bi se održao mladoliki izgled.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: dm dm Foto: dm, L'Oreal Paris Revitalift Laser noćni serum s retinolom (19,23 eura)

e.l.f. Cosmetics Youth Boosting Advanced noćni serum

Na e.l.f. se uvijek možemo osloniti da će nam dati  učinkovite proizvode po pristupačnim cijenama pa tako i ovaj serum s retinolom, hijaluronskom kiselinom i antioksidansima, koji zajedničkim snagama hidriraju kožu i daju joj puniji izgled istodobno poboljšavajući teksturu.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: elf elf Foto: elfcosmetics.com, Youth Boosting Advanced noćni serum (23,00 eura)

Neutrogena Retinol Boost dnevna krema 

Neutrogena Retinol Boost dnevna krema sa SPF-om 15 sadrži čisti retinol koji se izravno upija u gornje slojeve kože. Krema se zahvaljujući zaštitnom faktoru može koristiti i tijekom dana, a naše će lice ostati zaštićeno. Uz to, sadrži i biljni ekstrakt mirte, koji pojačava učinak retinola i hijaluronske kiseline za intenzivnu hidrataciju i puniji izgled kože. Krema smanjuje hiperpigmentacijske mrlje i vidljivost bora, a smanjuje i pojavu sitnih linija na licu.

drogerijski kreme i serumi s retinolom | Autor: Notino Notino Foto: Neutrogena, Retinol Boost dnevna krema (14,90 eura)

Možda vas zanima SPF koji mijenja boju, prilagođava se tonu lica i služi kao puder? Pronašli smo takav proizvod Rubrika Beauty Beauty
Photo: e.l.f. Cosmetics

Komentari 0