Beauty

6 trikova kako očistiti beauty blender

Najdraža spužvica svih obožavateljica make upa ponekad je tvrdoglava za čišćenje, no bez čišćenja će brzo postati beskorisna. Ipak, postoje načini kako je vratiti u top formu

Beauty blender neupitno je najbolji prijatelj dobre podloge; jednostavna je za korištenje, meka i prilagodljiva obliku lica, a pritom ostavlja finiš kakav nije moguće postići ničim drugim - poput retuša! Pomama za ovom super spužvicom ne jenjava već godinama i moramo priznati da totalno razumijemo zašto. Ovaj make up pribor je zaista jedinstven i nešto što preporučujemo svakoj djevojci. 

Međutim, kada se beauty blender zaprlja, on je stvarno prljav. Dubinske mrlje kasnije je teško oprati što cijeli proces nanošenja njege ili make upa može pretvoriti u neugodno (štoviše, gadljivo!) iskustvo. No koliko god mislila da je nju nemoguće oprati, sve što trebaš je ispravna tehnika i dobar proizvod. U nastavku saznaj kako!  | Autor: Tumblr Tumblr

1. Peri spužvicu nakon svakog korištenja

Što ćeš je češće prati, manja je mogućnost da stvoriš mrlje koje neće biti operive. Jednako tako, manja je vjerojatnost da ćeš uništiti njenu krhku strukturu. 

2. Koristi profesionalne beautyblender proizvode za čišćenje

Bilo da preferiraš tekući ili u kamenu, ove čistilice beauty blender čiste kao ništa drugo. Prosječne mrlje bez problema će očistiti beautyblender tekući sapun, dok će dubokim mrljama stati na kraj sapun u kamenu.  | Autor: net-a-porter net-a-porter

3. Nabavi jeftiniju opciju čistača

Osim profi proizvoda, možeš koristiti i Doveov klasični sapun ili sensitive sredstvo za pranje suđa. Oboje će izvrsno očistiti blender i pritom ga dezinficirati, što je vrlo bitno koristimo li ovaj pribor svakodnevno.

4. Prereži ga na pola

To bi ti trebao biti zadnji pokušaj, no u stvari nije tako loš kako zvuči. Naime, rezanjem ćeš dobiti više novih (i čistih!) ploha kojima ćeš nanositi make up.

5. Probaj tehniku duplog čišćenja

Duplo čišćenje se sastoji od dvije faze - ulja i čistača. Prvo blender natopi u kakvo ulje za čišćenje lica kako bi ono rastopilo tvrdokornu masnoću, a zatim ga isperi i čisti pjenušavim čistačem za lice. Ovo je ubitačan kombo!

6. Pravilno ga pohranjuj

Prije nego blender spremiš prvo ga dobro i temeljito osuši. Staviš li ga vlažnog u njegovu plastičnu kutiju, možeš potencirati stvaranje plijesni!

 

Photo: Tumblr

Komentari 0