Beauty

6 tajni žena koje su uvijek super našminkane

Naravno, talent igra veliku ulogu, ali vještina se uvijek krije u trudu - pa prije nego odustaneš, isprobaj ove savjete ekspertica

Dogodi li se i tebi da gledaš neki make up tutorijal pa ga počneš pratiti korak po korak i na kraju ličiš na običnog klauna? Vjeruj nam, to se događa i najboljima. Šminkanje, i vještina u šminkanju, dolazi s vremenom, puno krivih ocrtavanja usana, loše izvučenih crta oko očiju i traljavo nanesenog pudera. također, potrebno je znati i neke trikove koji će olakšati aplikaciju šminke i njeno dulje trajanje. 

Upravo zato, uhvati ovih par odličnih trikova i olakšaj si posao - ma uskoro ćeš biti nova Huda Beauty! 

1) Njega prije svega

Žene koje se dobro šminkaju znaju da je ključ dobrog make upa u stvari u pravilnoj njezi kože. Naime, dobra priprema kože je pola posla jer na njegovano lice ljepše sjeda šminka, manje se ističu pore, lice se manje sjaji pod make upom i sam make up dulje traje. Upravo zato uloži u dobar anti-age serum za lice i hidratantnu kremu za lice sa zaštitnim faktorom te radi tjedne pilinge i maske.

2) Ne pretjeruju s puderom

Najlakše je uzeti puder s jakom pokrivnosti i natrackati ga na lice. Lijepa podloga nije maska, već lice sa skrivenim nepravilnostima ispod kojega se vidi koža. To ćeš postići da nabaviš puder sa srednjom pokrivnosti i nanosiš ga malo po malo, nadograđujući samo na mjestima gdje ti više treba.   | Autor: YouTube YouTube

3) Pomno urede obrve

To znači da imaju kozmetičarku kojoj sasvim vjeruju i koja ima uvijek napravi savršene obrve ili su se ispraksirale u čupkanju savršeno oblikovanih obrva. Obrve popunjavaju lagano sjenilom ili crtaju dlačice ultra tankim olovkama, i izbjegavaju popularne Instagram obrve jer su one uživo suviše umjetne. Pronađi nekoga tko će tvoje obrve dovesti u red jer su one zaista okvir lica i napravit će neusporedivu razliku. 

4) Blendanje im je srednje ime

Make up stručnjakinje znaju da dobar look leži u puno blendanja - stapanje rumenila, sjenila, highlightera, bronzera... Usavršit ćeš ga sitnim kružnim pokretima i s puno strpljenja, ali rezultat će biti znatno bolji.  | Autor: YouTube YouTube

5) Znaju da je eyeliner problematičan

Iako na make up tutorijalima izgleda kao da svi tuš izvlače iz jednoga poteza, i najbolji znaju da je to najkompliciraniji korak. Bitno je provesti puno vremena ispred zrcala kako bi donekle usavršila gdje povući crtu - i vjeruj nam, imat ćeš dane kada si super ispraksirana, ali i one kada se to mačkasto oko naprosto neće dogoditi!

6) Nikad ne izlaze bez ruža u torbici 

Ruž je komad make upa koji će se kad tad skinuti, sve da odbijaš jesti i piti cijeli dan (hej, ne budi luda!). Upravo zato, one ruž imaju u torbici gdje god da idu. Čak i nekoliko ruževa, žele li promijeniti boju tijekom dana. Dobro je ruž uvijek imati pri ruci jer kad se osjećaš užasno, malo crvenog ruža ti može skroz promijeniti dan – provjereno.

 

Photo: None

Komentari 0