Beauty

6 savjeta kako održati i zadržati preplanuli ten još dugo nakon ljeta

  • Jedan od najboljih suvenira s ljetnog odmora? Lijepo preplanuli ten!
  • Stoga ne čudi da mnogi žele zadržati 'ljetni ten' što je duže moguće
  • Uz ovih 5 savjeta možeš održati preplanulu boju kože duboko u jesen 

Kad se vratimo s godišnjeg odmora, često nam kažu kako izgledamo fino opušteno i prekrasno preplanulo. Dok opuštenost nestaje brže nego što bismo željele, nerijetko već tijekom prvih nekoliko dana rada, možemo barem vizualno produljiti „osjećaj ljeta“. Otkrivamo kako možeš dugo vremena održati preplanuli ten.

5 trikova za održavanje preplanulog tena 

Prije svega treba imati na umu da se naša koža redovito obnavlja. Svaka četiri tjedna u najnižem sloju epiderme stvaraju se mlade stanice kože koje potom izlaze na površinu i usput otvrdnu. Jednom kad završe tamo, ove rožnate ljuske se istroše. Koža se nakon sunčanja peruta i tamnija je nego inače, ali s vremenom nestaju tamne ljuskice kože, zbog čega se postupno moramo oprostiti od tek stečenog ljetnog tena. To je proces koji se ne može zaustaviti, ali barem se može odgoditi…

1. Nanosi puno kreme

Kako bi što dulje uživala u preplanulosti, svojoj koži trebaš osigurati dodatnu vlažnost. Ako se preplanule gornje stanice kože dulje vlaže, koža se ne isušuje tako brzo pa se zato i ne ljušti tako brzo.

Preporučuju se posebne hidratantne maske za lice jer one mogu intenzivno hidratizirati ten. Losioni za poslije sunčanja idealni su za tijelo – da, čak i ako se više ne sunčaš. Uglavnom sadrže hidratantne sastojke. Također dobro je ulje jojobe, bademovo ulje ili aloe vera.

2. Nemoj raditi piling

Piling je kontraproduktivan ako želiš što duže zadržati ljetnu preplanulost. Naime, trenje još brže uklanja mrtve stanice kože. Kozmetički proizvodi s voćnim kiselinama ili retinolom također se ne preporučuju. Riječ je o kemijskim pilinzima koji imaju jednaki učinak kao i mehanički te brže oslobađaju ten od mrtvih stanica kože.

Kako održati preplanuli ten | Autor: Instagram @kateehutchins Instagram @kateehutchins Foto: Instagram @kateehutchins

3. Tuširaj se mlakom vodom umjesto vruće kupke

Topla kupka može djelovati opuštajuće u jesen, ali također uklanja dosta vlage iz kože. Koža se potom suši i peruta pa je brzo kraj za ljetnu preplanulost. Zato je bolje tuširanje, po mogućnosti mlakom vodom. Savjet: nakon tuširanja je bolje kožu posušiti tapkanjem umjesto trljanja grubim ručnikom, jer i to ima učinak sličan pilingu. 

Možda vas zanima Svi pričaju o kosi Nicole Kidman! Nisu ekstenzije, za zamamni volumen zaslužan je jedan novi proizvod Rubrika Beauty Beauty

4. Pij puno tekućine

Puno unosa tekućine ključ je za lijepu kožu. Ako se iznutra opskrbljuješ dovoljnom količinom vlage, to također može usporiti proces ljuštenja kože. Za to su najprikladniji voda ili nezaslađeni čajevi.

 | Autor: Instagram @shymitchelle Instagram @shymitchelle

5. Jedi prave stvari

Namirnice koje sadrže karoten, npr. mrkva, paprika, marelice i špinat, potiču proizvodnju melanina u koži. Učinak: duže ostajemo preplanule.

6. Varanje je dopušteno

S vremena na vrijeme umiješaj malo sredstva za samotamnjenje u svoju kremu ili losion za kožu. Savjet: posebne kapi za samotamnjenje savršene su za to, jer ih možeš lako umiješati u proizvode za njegu lica i tijela - i prilagoditi dozu svojim individualnim potrebama. 

Možda vas zanima Blonzing je novi makeup trend jer želimo izgledati kao da smo još jučer bili na moru Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @shymitchelle

Komentari 0