Beauty

Uz ovih 6 savjeta ćeš bolje izgledati bez šminke

Naravno da izgledaš divno sa šminkom, no mi ćemo ti pokazati kako ćeš i bez nje izgledati jednako zanosno

Nije li sada pravi trenutak da se malo odmoriš od šminke? Podsjećamo te da se i bez slojeva make upa može lijepo izgledati, a uz ove savjete, pogotovo.

1. Redoviti piling

Mrtve stanice kože čine tvoj ten blijedim i neujednačenim. Stoga si priušti jednom tjedno piling. Za dubinsko čišćenje je posebno koristan enzimski piling. Nakon pilinga će ti koža biti sjajnija.

2. Pravi serum

Uz ovj preparat smanji velike pore, ožiljke te fleke na koži! Posebni serumi njeguju kožu te joj pružaju glatkoću pa će koža i bez pudera izgledati lijepo. 

3. Ulje za lice

Za malo više sjaja, dovoljno je nekoliko kapi ulja za lice. Jednostavno utrljaj na čistu kožu. Ako imaš masnu kožu, onda radije stavi samo na jagodične kosti.  | Autor: Instagram Instagram

4. Savršene obrve

Samo ih nemoj previše počupati! Njeguj i održavaj svoj prirodni oblik obrva. Što su one gušće i punije, ljepš će ti uokviriti lice i učiniti oči vizualno većima. Oblik obrva možeš odrediti pomoću ove jednostavne formule: početak obrva odredi tako da olovku prisloniš okomito uz nos, a da ona dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh olovke spaja s tvojim  obrvama će biti početak obrva. Najvišu točku luka obrva odredi tako da olovku prisloniš od vrha nosa do obrva, ali preko sredine zjenica. Najviši luk obrva je gdje se olovka sječe s obrvama. A za vanjski rub položi olovku dijagonalno od vanjskog ruba nosa do vanjskog ruba oka i tamo gdje olovka dodiruje obrve  je točka do koje bi obrve trebale dosezati. 

5. Bojenje obrva

Žene sa svjetlom kosom znaju ovaj problem: bez olovke za obrve ne idu nikamo. Tamnije obrve bolje uokviruju lice i bez šminke. Mali savjet: iako to možeš obaviti i kod kuće, sigurnije je ako se prepustiš u ruke profesionalaca.

6. Bijeli zubi

Blistavi osmijeh te čini lijepom i atraktivnom. S gelom za izbjeljivanje možeš postići željeni efekt, no i neke određene namirnice, poput jagoda, također izbjeljuju zube.

Photo: Instagram

Komentari 0