Beauty

6 pogrešaka koje svi radimo dok peremo kosu

Šampon i regenerator koristiš često. No, radiš li to na pravi način? I jesu li to doista najbolji proizvodi za tvoju kosu? Doznali smo gdje najviše sve griješimo u pranju kose i - kako to ispraviti

Dijelimo s tobom savjete koji će ti pomoći da izbjegneš uobičajene pogreške te da tvoja kosa bude još zdravija, sjajnija i puna volumena:

1. Prečesto šamponiraš kosu
Koliko ćeš često prati kosu trebalo bi ovisiti o načinu života, okolini i željenom rezultatu. Ako ti je kosa suha i oštećena, preskoči pranje dan ili dva. Malo odmora će potaknuti lučenje prirodnih ulja te održati tvoju kosu hidratiziranom. No, za svakoga vrijedi pravilo, ako želiš da ti kosa izgleda zdravo, barem dva puta tjedno koristi šampon i regenerator.   

2. Miješaš različite brednove 
Napravi test. Šamponi i regeneratori su pravljeni i testirani da najbolji rezultat daju u paru što dopušta proizvođačima da optimalno rasporede sastojke i iskoriste njihovu individualnu funkciju. Zato miješanje različitih brendova može dati puno lošiji rezultat od očekivanog.

3. Koristiš previše proizvoda
Što je to optimalna količina? Počni s malom kapljicom veličine graška, a zatim dodaj više, naravno ako je potrebno. Veće količine šampona neće učiniti tvoju kosu čišćom, samo će vrijeme potrebno za ispiranje biti dulje. Zato, štedljivo je u ovom slučaju i korisno.

4. Ne obraćaš pozornost na tjeme
Ljudi imaju tendenciju stavljanja proizvoda samo na jedno mjesto ili pak brzo raspršivanje dužinom kose. A gdje je najbitniji dio? Tjeme! Istresi proizvod na dlanove, protrljaj ih a zatim prstima nanesi i umasiraj šampon duž cijelog tjemena i kose. Naravno, bitna je ravnomjerna distribucija – ni previše, ni premalo.  

5. Žuriš se s ispiranjem
Ako imaš kovrčave ili oštećene vlasi, potrebno ih je nježno proći sa širokim zupčastim češljem prije ispiranja regeneratora kako bi se spriječilo lomljenje. Odvoji malo više vremena i u potpunosti i temeljito isperi kosu.  

6. Zanemaruješ simptome peruti
Zdrava kosa zapravo počinje od tjemena. Daruj glavi mini masažu dok je šamponiraš te ćeš tako potaknuti cirkulaciju. Ako te muči svrbež ili perut, pokušaj dodati šampon protiv peruti i regenerator u svoju rutinu.

 

Photo: None

Komentari 0