Beauty

6 parfema koji neodoljivo mirišu na kožu. Seksi...

Bilo da preferiraš težak, gotovo muževan miris kožne jakne ili više voliš miris tek opranog tijela, miris kože jedan od najprivlačnijih našem nosu. Jer... prilično je seksi, zar ne?!

Čast iznimkama, no parfemi koji mirišu na koži najčešće su intenzivni. Definitivno možemo reći da nisu za svakoga, već za one koji se ne plaše koketirati na granici muževnog i ženstvenog, bilo da u svojem "kožnom" parfemu preferiraju duhan ili vaniliju, a ponekad i oboje zajedno. 

Parfemi s mirisom kože spadaju u grupu animalnih mirisa, najčešće s ambrom i mošusom, a zanimljivo je kako ih dijelimo na nekoliko grupa: ruska, na primjer, kao jedna od najpoznatijih je grublja i inspirirana militarističkim, muževnim elementima ili španjolska koja u sebi nosi herbalan prizvuk. Tu su pak i engleska, arapska (koja je dosta orijentalna), irska, talijanska, pa i francuska koja može biti fantastična mirisno spojena s puderom ili ružama...

Bitno je reći da se parfema koji mirišu na kožu ne bismo trebali prepasti jer mogu mirisati vrlo nježno i zavodljivo, kao i diktatorski dominantno. Bitno je isprobati dovoljno širok spektar mirisa dok ne pronađemo onaj koji je za nas idealan... Možda "taj" bude baš jedan od naših.

Možda vas zanima Ovo su najluđe parfemske bočice na tržištu Rubrika Beauty Beauty

1. Initio Parfums Prives "Divine Attraction" - 1490 kn (Martimex)

Samo dvije moćne note - koža i vetiver. Miriše nekako prljavo seksi, dosta muževno, iako nije animalan već više miriše "industrijski". Na prvu udari u nos, ali onda miriše smirenije, pomalo drvenasto. Zaista zanimljiv parfem, koji možemo zamisliti samo na vrlo posebnoj, odvažnoj i slobodoumnoj ženi. 

2. Bvlgari "Bvlgari Black" - 300 kn (Amazon.com)

Jedan od Bvlgarijevih klasika stvoren je za urbanog muškarca, no ubrzo je postao jedan od ženskih favorita. Riječ je o mirisu koji asocira na vožnju, automobile i brzinu, pa osim kože ima i specifičan miris gume, no sve je to lijepo uvijeno u vaniliju i zeleni čaj, pa paralelno nosi i malo "romantike".

Možda vas zanima 6 parfema koji mirišu na kolače - mljac! Rubrika Beauty Beauty

3. Tom Ford "Tuscan Leather" - 1650 kn (Douglas)

Ovaj parfem, navodno, miriše po kokainu - što je tako provokativno i baš nekako ide uz ideju ovog dizajnera. Ipak, parfem ima note kože i brušene kože s malo maline koja daje nešto slatkoće ovom ustvari dosta gorkom parfemu. Mnoge podsjeća na odstajali miris cigarete, drugima je pak savršenstvo. Zaista, treba ga isprobati na koži pa procijeniti.  | Autor: miss7 miss7

4. Guerlain "Shalimar" - 712 kn (Martimex)

Ovo je jedan od onih "kožnih" parfema koji mirišu puderasto i vrlo orijentalno. Osim dosta dominantne note kože, prevladavaju incense i vanilija i, da - ovo je jedan od parfemskih klasika što znači da je mirisom napasan i asocirat će te na nešto "staro", ali daj mu priliku, stvarno je fantastičan.

5. Ramon Monegal "Bravo" - 1460 kn (Martimex)

Koža i mošus ovdje imaju animalan prizvuk, kao i efekt toplih začina na koži. Note su omekšane, rekli bi "zagrijane", klinčićem i jagodom. Ovo je još jedan vrlo zanimljiv parfem iz Monegalove kreativne radionice.

Možda vas zanima Miris vagine? 6 najčudnijih parfema na svijetu! Rubrika Beauty Beauty

6. Viktor & Rolf "Spicebomb" - 610 kn (Müller)

Iako je okarakteriziran kao muški parfem, totalno ga vidimo i na ženama. Koža je ovdje fantastična baza za stavljanje začina u prvi plan - i ovaj parfem je zaista prava spicy eksplozija! Sadrži šafran, crveni papar i, najdominantnije, cimet. Na prvi miris ostavlja dojam vrlo, vrlo seksi žene - barem nama, jer na frajeru ga još nismo osjetile! :)  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0