Beauty

6 maski za kosu koje su pravo čudo

Često zaboravljane, ali tako bitne - maske za kosu su onaj čudotvorni dodir koji ti treba jednom tjedno želiš li zavidno lijepu kosu. Pogotovo ljeti!

Maske za kosu mogle bi ti doći kao pravi spas na ljetovanju. Sunce, morska sol, vrućina - zbog svega ovog kosa treba malo dodatne pomoći da ostane zdrava i njegovana. Nove maske na tržištu, kao i neki stari favoriti dobar su miks njege i zaštite, na čemu će tvoja kosa biti itekako zahvalna. Donosimo neke od svojih favorita!

1. Le Petit Marseillais Eclat Couleur Masque - 33,90 kn

Njegujuća maska za bojanu kosu sadrži pulpu šipka i arganovo ulje, kao idiličan miks njege i očuvanja pigmenata boje u kosi. Uz ovu maskicu nema brige da će ti se friška boja skinuti već u dva tjedna.

2. Kérastase Réflexion Masque Chroma Captive - 296 kn

Još jedna maska za održavanje svježine bojane kose, no specijalizirana je za održavanje pramenova (naravno, njegovat će kosu čak i ako je cijela bojana!). Garantira nježne i vrlo sjajne vlasi jer dubinski hrani.

3. Sachajuan Overnight Hair Repair - 291 kn (Cultbeauty.com)

Takozvane "leave-in" maske za kosu postaju sve popularniji izbor. Doduše, ovo je intenzivan regenerator za kosu, ali djeluje jednako jako poput maske. Radi se o Sachajuanovoj poznatoj "ocean silk" tehnologiji koja pomoću algi i minerala kosu dubinski hrani. Između ostaloga, ovaj tretman nije potrebno ujutro ispirati.   | Autor: miss7 miss7

4. Ouai Tretment Mask - 208 kn (Cultbeauty.com)

Sada već poprilično poznati haircare brend Jen Atkin u svojoj ponudi nudi i intenzivnu masku za kosu koja dolazi praktično pakirana u nekoliko vrećica. Maska je idealna za ljeto jer štiti od slobodnih radikala i UV zračenja koji uvelike oštećuju kosu. Ona je, kako sama Atkin kaže, bogata, ali ne prebogata pa se može koristiti i češće od jednom tjedno.

5. Alterna Bamboo Beach 1 Minute Recovery Masque - 199 kn (Wow-junkie.com)

Ova maska stvorena je s idejom da njeguje kosu poslije plaže. Fantastična je jer samo u minuti regenerira vlasi, a ne sadrži parabene, sulfate i umjetna bojila, pa neće uznemiriti floru vlasišta.

6. Aveda Smooth Infusion Smoothing Masque - 200 kn

Voliš li organske proizvode za kosu, obožavat ćeš Avedu i njene inovativne formule. Konkretno, ova maska idealna je za cure s valovitom kosom kojima se često kosa naelektrizira. Uz nju ćeš imati meku i glatku kosu, koja će ostati takva čak i u uvjetima velike vlage.  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0