Beauty

6 make up pogrešaka zbog kojih izgledaš umornije

Umorne oči, blijeda put i tamni podočnjaci mogu se prekriti u tren oka uz dobar make up i malo vještine. No ako ih nemaš... Možda radiš neke od ovih grešaka i izgledaš umornije no što jesi

Fascinantno je kako nas šminka može proljepšati u trenu - uz sitne preinake možemo zablistati! Ipak, jednako tako može napraviti i totalnu katastrofu. O sitnicama ovisi kako ćemo izgledati - dobar odabir boje make upa, kvalitetni proizvodi koji odgovaraju tipu kože, make up tehnike koje na kraju zaista čine razliku. Saznajte koje make up greške radite i zato izgledate umorno, tužno...

1. Ne stavljaš hidratantnu kremu

Koža bez hidratacije izgleda suho i beživotno. Već jedno nanošenje hidratantne kreme čini razliku - balansira sitne bore i pruža idealnu podršku za make up koji na njega nanosimo.

2. Krivi puder

Previše ili premalo pudera, kao i kriva nijansa mogu napraviti katastrofu od našega izgleda. Previše make upa dat će specifičan "cakey" izgled i sitne udubine i rupice po koži. Stavljamo li i puno pudera u prahu mogli ispasti na dijelovima suhi i svjetliji. Prije prvog korištenja novoga pudera trebali biste ga isprobati na koži ruke kako bi vidjeli odgovara li vam boja i tekstura.

3. Nisi stavila ruž

Dobar ruž može podignuti cijeli look i u sekundi vas pretvoriti u svježu božicu! Odličan odabir je uvijek vatreno crvena ili tzv. prava crvena, no imajte na umu da ne ocrtate previše usne van granica kada ga stavljate - tako ćete dobiti previše umjetan look.  | Autor: YouTube YouTube

4. Previše olovke za oči

Naneseš li previše olovke za oči, mogla bi napraviti kontra efekt i stvoriti si sitne oči. Najbolje je koristiti svijetle boje, jer one otvaraju oči, ili ako već zaista želiš crnu ili kakvu tamnu boju, najbolje je liniju malo zamagliti štapićem za uši.

5. Nisi stavila maskaru

Maskara boja i trepavice koje ne vidimo na prvu, pa tako pogledu daju više ekspresije. Uz to, daju dojam odmornijeg pogleda. Između ostaloga, zar se ne osjećamo svi kao da nemamo oči kada ne nosimo maskaru?!

6. Krivi korektor

Kriva boja korektora neće samo naglasiti tamne podočnjake, već i sve ostale nedostatke, a može licu dati i efekt flekavosti. Za prekrivanje prištića biraj gušće korektore nijanse svoje boje kože ili ton tamnije, dok za pokrivanje podočnjaka biraj rjeđe ali s dobrom pokrivnosti i pritom pazi da su ton svjetliji od tvoje kože.

Photo: YouTube

Komentari 0