Beauty 20. ožujka 2014.

6 kistova za šminkanje koje morate imati

Thinkstock.

Da biste postigli profesionalni efekt nanošenja šminke na vaše lice, neophodni su dobri kistovi. U ponudi na tržištu zaista je puno kistova za sličnu namjenu i nije lako odabrati koji od njih vam je potreban za svakodnevnu upotrebu.

U izboru materijala i kvalitete, kistovi sa prirodnom dlakom odmah će vam privući pažnju. No, koliko god oni bili dobro oblikovani, kvalitetni i ekološki prihvatljivi, vrlo brzo će pranjem izgubiti formu, gubiti dlačice i sl. Naš izbor su uvijek radije sintetički kistovi koji su do te mjere sofisticirani i mekani kao da je prava dlaka, preciznije su oblikovani, ne gube formu i oblik prilikom pranja i samim tim duže traju.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Čišćenje kistova je na tjednoj, čak ponekad na dnevnoj osnovi. Budući da se u vašoj torbici nalazi samo šest kistova, njihovo pranje običnim blagim šamponom ili sapunom i vodom ne ostavlja puno argumenata protiv te navike. Kist pun prašine od sjenila ili rumenila neće dati precizan efekt kao čist kist. Ako dodamo mogućnost infekcije od nečistih, navikom redovitim pranjem kistova sigurno profitirate na više načina.

Set od 6 osnovnih kistova bit će dostatan za svakodnevno nanošenje make upa i jednako brzo kako to radite prstima , možete i kistovima,a rezultat će biti naočigled drugačiji.

  • Veliki kist za nanošenje sjenila

Njime nanosite sjenilo na veće površine kapka, pogodan je za smoky eyes ili svjetla sjenila koja nanosite duž cijelog kapka.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

  • Mali kist za nanošenje sjenila

Pogodan je za nanošenje konture iznad pregiba kapka čime postižete dubinu oka, također za nanošenje sjenila na donji kapak ili preciznije nanošenje tamnijih kontura na vanjskim uglovima oka.

  • Uglati nakošeni plosnati kist

Jednako važan kist u vašoj torbici zbog više namjena.Njime nanosite tamnu konturu duž trepavica gornjeg kapka ,ali i oblikujete obrve sjenilom za obrve ili jednostavno mat sjenilom za oči u boji obrva .

  • Kist za nanošenje ruža

Može vam se činiti suvišnim alatom, no, nanosite li tamnije ruževe ili crveni ruž, bez ovakvog kista nećete postići sofisticiran precizan efekt, a samim tim sav vaš trud pada u vodu. Također, ukoliko imate problem razlijevanja ruža oko usana, kist će vam pomoći da nanesete ruž tik do olovke za usne koja to razlijevanje spriječava.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

  • Kist za rumenilo

Ovdje nema potrebe puno objašnjavati. Kistić koji dolazi sa rumenilom mali je i često ostavlja mrlje na licu jer njime ne možete razvući rumenilo kao ovim kistom. Neophodan je u svakom slučaju.

  • Kist za puder u prahu ili kompaktni puder

I jedan i drugi puder moguće je nanijeti ovim kistom za nježan kontrolirani nanos, njime ne možete nanijeti više pudera nego je potrebno.

Komentari 0