Beauty

5 trikova za obrve za koje još nisi čula

Sve može biti tako-tako, ali obrve moraju biti dobre. Uz silne proizvode na tržištu to nikad nije bilo lakše, no uz ove trikove, za koje se kladimo da ne znaš, postići ćeš tip-top rezultat

Imali guste ili tanke obrve, neupitno je da smo sve više, manje opsjednute njima. Ova opsesija traje već nekoliko godina, kad su se zamijenili ideali ljepote i umjesto tankih zavladao trend gustih i debljih, što je opet u međuvremenu izmijenilo još nekoliko svojih formi. Ipak, nismo svi prirodno nagrađeni gustim i naglašenim obrvama da bismo mogli furati "bushy" look pa se nerijetko borimo s onim rupama koje se jednostavno ne žele popuniti ili pokušavamo izvući najbolje od najpoznatijeg trika "samo prati prirodnu liniju svojeg luka" i ostvariti najbolji oblik, a završimo na nečem sasvim trećem... Obrve svakako znaju biti izvor velikih frustracija.

No kao i uvijek - baš kada misliš da sve znaš, pojavi se neka nova fora na tržištu koja ti sasvim promijeni perspektivu, pa i navike. Tako danas donosimo 5 trikova za uređivanje i oblikovanje obrva za koje vjerujemo nisi znala.

1) DIY serum za rast

Prirodno tanje obrve dobit će na rastu uz serume za rast dlačica, no ono što cure ne znaju je da je najbolji serum za rast dlačica upravo ricinusovo ulje. Osim što će vašoj dlaki dati tamniju notu, one će početi bujati. Ricinusovo ulje možeš kupiti u svakoj ljekarni, a najlakše se nanosi uz čistu četkicu za obrve/trepavice (poput one iz maskara). P.S. možeš ga stavljati i na trepavice!

2) Čupkaj kad ocrtaš

Nakon što se potrudiš popuniti obrve do razine kad si super zadovoljna s njima, počupkaj višak dlačica oko obrva. Tako se nećeš uhvatiti u beskrajni krug čupkanja, koji najčešće završi s pretjerano i nepravilno počupanim obrvama.

3) Počešljaj pa reži

Duge dlačice mogu poremetiti popunjavanje obrva, pa samim time i oblik, pa ih s vremena na vrijeme treba skratiti. Zlatno pravilo je nemoj uzeti škarice i početi rezati - ispast će katastrofa! Obrve treba češljićem počešljati prema gore, a tek onda uzeti škarice u ruke. Ključ je isključivo u rezanju dlačica koje ispadaju iz "okvira" obrve. 

4) Napravi svoju boju

Prema stručnjacima, idealna boja obrva je ona između boja tvojih dlačica i boje kose, a nju ćeš najlakše postići kombiniranjem sjenila u dvije boje. Sjenčanje je, i ovaj put, najbolji izbor.

5) Markeri za prirodnost

Zvuči nevjerojatno, no markeri za obrve najbolji su odabir za cure koje žele imati vrlo prirodan look. Marker omogućava da njegovim tankim vrhom crtaš dlačicu po dlačicu i na tan način popunjavaš obrvu. Kratkim i brzim pokretima crtat ćeš najprirodnije dlačice, a s njima možeš nacrtati i predobar, realističan luk.

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0