Beauty
Trepavice

5 trikova s maskarom uz pomoć kojih će prirodne trepavice izgledati savršeno guste i duge

  • Više voliš našminkano cijelo lice ili prirodni izgled?
  • Kako god, maskara je jedan od proizvoda koji gotovo svatko ima u svom dnevnom arsenalu šminke
  • Otkrit ćemo ti 5 trikova s maskarom s kojima će trepavice izgledati kao iz snova

Jesi li spremna eksperimentirati s maskarom? Stručnjaci otkrivaju najbolje trikove s maskarom koje možeš isprobati kod kuće kako bi uljepšala trepavice – od zamjene uvijača za trepavice žlicom do najbolje čuvane tajne za postizanje sanjarskih 'Twiggy trepavica'.

trepavice Možda vas zanima Zavodljiv pogled: 9 najboljih uvijača za trepavice, prema mišljenju makeup stručnjaka Rubrika Beauty Beauty

Trik sa žlicom

Ako ti uvijač za trepavice, nije pri ruci, ne brini. Naime, možeš koristiti zagrijanu kuhinjsku žlicu kako bi odradila posao. Započni grijanjem žlice sušilom za kosu 10-15 sekundi te pazi da okrećeš žlicu radi ravnomjernog raspršivanja topline. Zatim provjeri žlicu na nadlaktici kako bi osigurala sigurnu temperaturu za područje oko očiju. Nakon što se žlica zagrije, stavi je tako da joj je rub točno iznad linije gornjih trepavica—konkavnom stranom prema dolje—i palcem pritisni trepavice na žlicu. Drži pet do 10 sekundi i uživaj u svojim svježe uvijenim trepavicama bez uvijača.

Trik grijanog uvijača za trepavice

Uvijač za trepavice, udružen s pravom maskarom, uvijek će proizvesti najbolje, najdugotrajnije uvijanje. Ali, kada doista želiš podići izgled trepavica na višu razinu, možeš upotrijebiti istu tehniku sušila za kosu odozgo kako bi 'izradila' grijani uvijač za trepavice, koji će proizvesti mnogo dramatičnije uvijanje. Kada zagrijavaš uvijač za trepavice, neka bude otvoren kako bi bolje zagrijala metalni dio na vrhu uvijača. Zatim uvij trepavice kao i obično, nastojeći prići što bliže korijenu bez da se uštipneš.

Trik s kreditnom karticom

Ako živiš za pune, lepršave trepavice, ali ne možeš postići izgled bez maskare razmazane po cijelim kapcima, ovo je trik za tebe. Za ovaj trik upotrijebi staru kreditnu karticu ili posjetnicu (trebaš nešto čvršće od običnog papira) kao prepreku između trepavica i kapaka, za primjenu maskare bez mrljanja.

essence maskara Možda vas zanima Ova maskara viralna je na TikToku; ekstremno povećava trepavice i ekstremno je jeftina Rubrika Beauty Beauty

'Lijevo-desno' trik

Za duge trepavice bez grudica, stručnjaci preporučuju isprobavanje tehnike 'lijevo-desno i povuci'. Kako bi isprobala trik, upotrijebi maskaru i pomakni aplikator postrance uz korijen trepavica, zatim povuci ravno prema gore. To pomaže da se svaka trepavica prekrije bogatim pigmentom formule i daje snažan poticaj u korijenu.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Twiggy trik

Za bogato pigmentirane, paučinaste trepavice, poput onih kakve je nosila legendarna manekenka Twiggy iz 60-ih, sve što trebaš su maskara i pinceta. Vrhom aplikatora za maskaru lagano prođi kroz donje trepavice. Nemoj ih premazati s previše proizvoda jer ćeš ga dodati kasnije. Nakon što si premazala donje trepavice, maskarom premaži vrhove pincete. Zatim pincetom lagano stisni nekoliko snopova trepavica zajedno, da se spoje, radeći od vanjskog kuta prema unutarnjem. Pazi da ne povučeš trepavice dok ih štipaš - samo nježno stisni trepavice. I voilà! Savladala si izgled Twiggy trepavica.

Photo: Instagram@lillylashes

Komentari 0