Beauty

5 stvari koje niste znali o bojama za kosu

Bojanje kose je uobičajen način uređivanja, no i dalje uz njega vežemo raznorazne negativne, kao i pozitivne konotacije.

Krajnje je vrijeme da riješimo neke najčešće mitove o bojanju kose, s obzirom na to da bojanje kose nikad nije bilo popularnije ili običajnije. Iako su neke činjenice poprilično negativne, nema mjesta za paniku - obećajmo!

1) Kosu istovremeno možeš njegovati i bojati - Bojanje kose se uvijek smatra jako štetnim za kosu, pogotovo radi li se o "blajhanju". Ipak, danas postoji Olaplex, proizvod koji istovremeno napravi štit oko kose, njeguje ju i štiti od pucanja dok se vlas boja. Sljedeći put svakako provjeri da i tvoj frizer koristi Olaplex!

2) Možeš dobiti alergijsku reakciju preko noći - Reakciju na pojedinu boju, pa i nijansu možeš dobiti čak i kada si kosu bojala već 100 puta. Najsigurniji korak za to izbjeći je da dođeš kod frizera 3 dana prije bojanja kose i zamoliš da testira boju na jednom pramenu. Ako se u 72 sata ne razvije alergija, sasvim si sigurna i možeš se bojati.

3) Najbolje je bojati se kod frizera - Bojanje kod kuće je jeftinije, to ne možemo poreći, ipak želiš li izbjeći zelene i narančaste tonove u kosi najsigurnije je otići kod frizera.

4) Biraj s obzirom na ten - Neke boje kose predobro izgledaju na tvojoj prijateljici, ali na tebi neće. Pitaš se zašto? Zato što imate drugačiji ton i podton; možda je ona hladna, a ti topla. Oko odabira nijanse najbolje se posavjetovati sa stručnim koloristom, jer onda će svaka tvoja boja kose biti baš idealna za tebe.

 

5) Sunce mijenja boju - Toplina i sunčeve zrake mogu izmijeniti tvoju boju kose, čak ako se radi i o umjetnim bojama. Zato bi nakon friškog bojanja kose trebala nositi kapu ili šešir kada je sunce najjače.

 

Photo: promo

Komentari 0