Beauty

5 stvari koje moraš znati prije brijanja „tamo dolje“

Brijati se, depilirati ili ništa ne dirati? Vraća li se u modu prirodni look? Ili možda ipak ne?

Tu odluku ostavile bismo vama – jer svatko je gospodar svoga tijela… No, istina je da dio žena ide na depilaciju, manji dio brije tek bikini zonu, vrlo malen dio ostavlja prirodan izgled, a najveći dio se brije. Kako bi brijanje prošlo fino i glatko, stručnjaci preporučuju da se držimo ovih pet savjeta. 

1. Redovito mijenjaj brijač 

Nakon svakog brijanja oštrica je sve više tupa pa se lakše možeš ozlijediti. Danas je izbor brijača doista velik, a nisu ni toliko skupi – stoga ih redovito mijenjaj. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Nemoj dijeliti svoj brijač 

Na brijaču se nalaze razne bakterije. Postoji mogućnost da se za vrijeme brijanja porežeš, a ako je netko tko ima neku infekciju već koristio taj brijač, možeš je i ti lako dobiti. 

3. Uvijek koristi pjenu ili gel za brijanje 

Nikad nemoj brijati intimno područje „na suho“ jer tako ćeš nepotrebno iritirati kožu. Pjena ili gel za brijanje djeluju poput nježne barijere između kože i oštrice te štite od iritacija. 

4. Pazi na dobro osvjetljenje 

Kad oštrim brijačem prelaziš preko intimnog područja, važno je vidjeti svaki detalj. Stoga se uvijek brij po jakim svjetlom. 

5. Poslije brijanja nanesi kremu 

Koliko god da se nježno obriješ, koža će nakon toga biti nadražena. Stoga se nakon svakog brijanja preporučuje nanijeti neku nježnu kremu. 

Photo: Thinkstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • imbrica

    čuo sam već više puta da žene imaju udruge za dijeljenje britvica koje koriste za uređivanje intimnog područja, ali nisam vjerovao! sad sam, nakon vašeg mudrog savjeta o nedijeljenju istih, konačno siguran da je tome tako. Hvala vam što ste ... prikaži još!