Beauty

5 sjajnih proizvoda za spas obojene kose tijekom ljeta

Uspjele smo osvijestiti koliko je bitno nositi zaštitni faktor kada izlaziš na sunce, no vrijedi li isto i za kosu? Trebalo bi, posebno ako je obojena jer u tome je ključ lijepe kose koja ne blijedi niti ne mijenja boju!

Nerijetko se sugerira da kosu ne bi trebalo bojiti prije ljeta, a rijetko tko baš objasni zašto. Evo u čemu je stvar. Boje za kosu, makar uz korištenje odličnog Olaplexa, kosu dosta isušuju, a izlažeš li takvu kosu suncu samo ćeš je dodatno oštetiti. Naime, sunčeva toplina kod plavuša će izblijediti boju, dok će kod brineta navući često neželjeni bakreni pigment. Osim toga, dodatnu štetu uzrokovat će i morska sol, pa će kosa djelovati beživotno i suše nego što jest.

Međutim, želiš li se obojiti tik pred ljetovanje, samo naprijed. Ali uz obećanje (samoj sebi) da ćeš svaki, ali baš svaki dan na moru provoditi adekvatnu njegu. Bitno je da vlas kose sačuva ili dobije dodatni zaštitni sloj jer će na taj način zadržati vlagu i zaštititi se od štetnih vanjskih utjecaja, a to se najbolje postiže sprejevima za kosu sa zaštitnim faktorom!

 

A post shared by SAZAN HENDRIX (@sazanhendrix) on

Zamisli da je tvoja kosa nekakva voćka - recimo kivi! Njegova mekana kora pokriva sočnu sredinu baš kao što kutikula (rožnati pokrov vlasi koji se vidi samo uz pomoć mikroskopa) štiti sredinu vlasi koja mora ostati nahranjena kako ne bi pukla. Sprejevi sa zaštitnim faktorom, zaštitom od zračenja, ali i oni koji stvaraju dodatan zaštitni sloj (tzv. primeri za kosu), štite boju od izbljeđivanja, a kosu od sušenja i pucanja. 

U nastavku nudimo nekoliko proizvoda koji će sjajno raditi posao tvog hair-tjelohranitelja.  | Autor: miss7 miss7

1) Fekkai Pre-Soleil Hair Radiance and Protection Mist - 20 dolara (Amazon); 2) AVON Advance Techniques Sun-Light Spray - 46 kn (AVON); 3) Bumble & Bumle Hairdresser's Invisible Oil Primer - 25,20 eura (Feelunique.com); 4) Cuvee Beauty Protective Treatment - 35 funti (Cultbeauty.com); 5) Ultrasun Daily UV Hair Protector - 28,80 eura (Feelunique.com)

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: miss7

Komentari 0