Beauty

5 rečenica koje mrziš kod frizera

To nam se svima dogodilo! Ulaziš u frizerski salon puna nade, nabrusila si se na novu frizuru, imaš ideju kako da izgleda, a dva sata kasnije izlaziš frustrirana, ljuta i, hm, siromašnija

Najčešćih pet laži ili da blaže kažemo, malih neistina koje frizeri govore svojim klijentima, svima nam zvone u ušima. Zašto muljaju? Ili su nešto zeznuli pa san uvjeravaju da šteta nije tako velika ili je njihova ideja u takvom raskoraku s onim što mi želljele da boje da ćemo im zabiti one škare u uho ili nam pokušavaju prodati nešto skuplje nego što bismo same platile. 

1. „ Odrezat ću samo vrhove!“

Apsolutno si sigurna da je to rekao, može cijeli salon posvjedočiti (ali se boje, još imaju boju na glavi!). Hrpa kose na podu koja ti seže do gležnjeva krajnje ti je sumnjiva, ali on i dalje tvrdi da su to samo vrhovi. Na kraju, kad je kosa osušena, sa suzama u očima gledaš svoje šiške, koje završavaju 10 cm iznad obrva. Boli. Da izbjegneš takvu situaciju, zamoli frizera da ti točno, s dva prstića, pokaže koliko će kose odrezati. Ako želi rezati više, pregovarajte.Izbjeći ćeš traumu

via GIPHY

2. „Nakon šišanja kosa ionako brže raste.“

Kosa raste u prosjeku 0,35 milimetara dnevno, bez obzira koliko se često, koliko drastično šišaši i kojim je tretmanima podvrgavaš. Kada te frizer idući put pokuša umiriti s ovom laži jer ti je opet previše skratio kosu, možeš mu mahnuti pod nosom tom konkretnom brojkom. Neće produžiti kosu, ali barem imaš nešto pametno za reći. 

3. „To samo tako izgleda jer je kosa mokra.“

Ako su pramenovi sumnjivo narančaste boje, a krajnji rezultat bi trebao biti čokoladno smeđi, onda nešto definitivno nije u redu! Najbolje je odmah pitaj, čim ti se nešto učini čudno. Što duže oklijevaš intervenirati, to je veća vjerojatnost da ćeš to učiniti prekasno. I svijetom hodati s prerančastom, prestanjenom, prekratkom ili prekovrčavom kosom. Ako te tvoja sad osušena kosa baca u bed, probaj s frizerom pronaći rješenje. Neka ispočetka šiša ili što već.

4. „Ovo možeš i sama kod kuće napraviti.“

Ne, ne mogu! Dragi frizeri, shvatite da ne mogu! I nikad neću moći. Kad kod kuće u ruke uzmem četku, peglu, viklere, gel, to nikad ne ispadne dobro. Ili ni približno dobro kao u salonu. Ili mi treba jednostavnija frizura ili mi otvoreno recite da ćete mi napraviti genijalnu frizuru koju ću imati tri dana svaka dva mjeseca kad navratim kod vas u salon. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. „Naši proizvodi su bolji.“

Ne sumnjamo. Ali, nedostaje nastavak "pa su zato puno skuplji". Istina je da smo nekada fine proizvode za kosu mogle kupiti samo u malo boljim frizerskim salonima. Šampone bez silikona i parabena sada možeš nabaviti u drogerijama, za puno manje novaca!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0