Beauty

5 razloga zašto bi mogla voljeti svoje strije

Od malena slušamo o tome kako su strije nešto ružno što bi trebali sakrivati.

Pojavljuju se u najrazličitije doba i nerijetko iskaču na mjestima koja ne možemo uvijek pokriti. Ponekad su tek jedna vidljive i daju blagu teksturu koži, nekad su izraženije teksture i svjetlije boje od nijanse kože, a nekad su izrazito teksturirane i crvene do tamnoljubičaste boje. U društvu je uvriježeno da ćemo svoje mane sakriti, pa tako i strije, koje ćemo čak mazati kojekakvim preparatima ne bi li ih ublažili, međutim to stajalište je sasvim krivo. Za početak, za strije nisi kriva ti, kao ni itko drugi tko ih ima, one se naprosto pojavljuju kako se mijenjamo kroz život... Imamo ih baš svi, a prije svega one su naše unikatne "ratničke boje", odvažne "tigrove pruge" i dokaz da smo posebne i spremne na svašta. I dalje ti je teško voljeti svoje strije? Dajemo ti pet razloga zašto bi trebala!

1. Dokaz su da možeš preživjeti drastičnu promjenu - Tvoje tijelo je sposobno nevjerojatno se mijenjati. Bilo da si naglo porasla, drastično se udebljala ili smršavila, rodila dijete... Tvoje strije su podsjetnik da se uvijek možeš transformirati jer tvoje tijelo je izdržalo sve te promijene i dalje je tu u jednom komadu. Kad to tako gledaš, zvuči malo fascinantno, je li tako?

 | Autor: miss7 miss7

2. Pokazuju ti koliko si snažna - Okej, evo još jedna činjenica vezana za biologiju! "Survival of the fittest" je vrlo jednostavan - samo prilagodbom možemo preživjeti, a naše strije su znak da smo se pobjedonosno prilagodili!

3. Svi ih imamo - Postotak djevojaka koje nemaju strije je zaista jako malen. Ako već toliki broj predivnih, snažnih žena ima strije, zašto ih se kolektivno sramimo? Iako se u društvu stvara slika savršene žene bez ikakvih fizičkih "mana", ona je tek ispolirana vizija žene, a ne žena zapravo. Nismo savršene niti to trebamo biti, strije nas podsjećaju na to da smo samo ljudi, i kao takvi nismo ništa manje prekrasni!

 | Autor: miss7 miss7

4. Ima ih i Chrissy Teigen - Možda ti ovo nije dovoljno valjan razlog, ali kraljica Chrissy, koja se bavi manekenstvom i živi od svojega tijela, svoje strije ponosno "instagramira" i slavi svoju različitost! Ako može ona, sigurni smo da možeš i ti!

5. Unikatan su detalj na našem tijelu - Baš niti jedna osoba ne može imati strije kakve ti imaš; strije su poput otiska prsta, karakteristične su samo za tebe i daju poseban "allure" tvojem tijelu. One su izvanredno tvoje, i kao takav detalj zaslužuje da ih se slavi, a ne skriva!

 | Autor: miss7 miss7

Photo: promo

Komentari 0