Beauty

5 pogrešaka koje radimo pri feniranju kose

Nakon feniranja ti je kosa kruta i suha? Moguće je da pri sušenju radiš neke pogreške

Rijetko koja žena ne „pati“ na dugu, lijepu, njegovanu, sjajnu i bujnu kosu. Savjeta za njegovanje kose je bezbroj, kao i raznih preparata s kojim je možemo tretirati ako s nečim nismo zadovoljni. Međutim, ti preparati nisu uvijek baš najbolje rješenje. 
Zapravo, ponekad je rješenje vrlo jednostavno, i nisu nam potrebne nikakve „kemije“ – naime, možda tek griješimo nakon pranja kose i pri feniranju – pogledaj, donosimo 5 najčešćih pogrešaka: 

Možda vas zanima 8 problema koje razumiju samo žene s dugom kosom Rubrika Beauty Beauty

1. Odmah nakon pranja feniraš kosu 

Izišla si iz kade i odmah sušiš kosu? Radije nemoj! Prije toga istisni kosu, omotaj je ručnikom te ostavi tako najmanje pet minuta. To će isisati veliki dio vlage. Ako odmah kreneš s feniranjem, treba ti veća snaga fena te temperatura – a to čini tvoju kosu krhkom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Snažno trljaš kosu da se posuši 

Nikad nemoj snažno ručnikom trljati kosu! Tako se ošteti vanjski sloj kose pa ona postaje više krhka i suha. Ako imaš osobito osjetljivu strukturu kose, nabolje ju je posušiti pamučnom majicom (nježno istisnuti) te potom omotati ručnikom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Za vrijeme feniranja četkaš kosu 

Kako ne bi oštetila njenu strukturu, kosu četkaj samo kad je totalno suha. Dakle, prije pranja i potom tek nakon što se dobro posušila. Tako će imati lijep sjaj. 

via GIPHY

4. Ne posušiš fenom kosu do kraja 

Često se nekuda žurimo pa ne posušimo kosu do kraja. A to sprječava da kosa dobije lijepi prirodni sjaj! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Uvijek sušiš samo vrućim zrakom 

Nakon što si sušila kosu vrućim zrakom, trebaš je još „posušiti“ i hladnim zrakom. To će dati gornjoj površini kose dodatni sjaj. 

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0