Beauty

5 najčešćih pogrešaka kod kućnog bojanja kose

Kada nemaš vremena ( a i novaca ) za frizera, onda preuzimaš stvari u svoje ruke. Ali budi oprezna i izbjegavaj ove pogreške!

 

1. Odabireš krive nijanse

Na pakiranju je boja izgledala totalno drugačije? Mnogim ženama teško pada pogoditi pravu nijansu za svoju kosu te misle da im je kosa svjetlija nego što zapravo je. Kada uspoređuješ svoju kosu s pakiranjem, nemoj to raditi s vrhovima te obrati pozornost na uzorak i opis boje.

2. Imaš nerealna očekivanja

Sa smeđe na plavu? Forget it, to može samo profesionalac! Iako možeš i sama postići dobre rezultate, ali ako želiš neku drastičnu promjenu radije se prepusti u ruke frizeru.

3. Ne pridržavaš se propisanog vremena

5 minuta duže – i već ti je kosa poprimila drugu nijansu. Trebala bi se strogo pridržavati uputa na pakiranju, jer će ti se inače promijeniti boja.

4. Ponekad koristiš prirodne boje, ponekad kemikalije

Pobojala si kosu kanom, ali sad želiš probati s bojom koja sadrži kemikalije? Radije nemoj! Jer kosa koja se jednom ofarba s prirodnom bojom se ne smije više tretirati sa štetnim kemikalijama. Prirodne boje za kosu ( npr. kana ) sadrže soli metala koje intenziviraju proces bojanja. Ako dođu u dodir s kemikalijama, mogu uzrokovati promjenu boje.

5. Ne koristiš nikakvu zaštitu za kožu

Da izbjegneš sramotne situacije poput obojenih ušiju, prije farbanja namaži vazelinom uši, čelo i vrat.

Photo: Getty Images

Komentari 0