Beauty

5 malih jutarnjih navika uspješnih žena

Ako se pitaš kako neke žene stignu sve obaviti, a uz to uvijek izgledaju pune energije, možda je odgovor u načinu na koji one započinju dan

Neke jutarnje navike pomoći će ti da se bolje organiziraš, imaš više energije i odvažno kreneš u dan - evo nekih koje su otkrile uspješne žene. 

1. Ustaju na vrijeme.

Kad zazvoni alarm, pred sobom imaš više izbora, a ono što odlučiš učiniti itekako će utjecati na ostatak tvog dana. Ako ugasiš alarm i ostaneš „još samo deset minuta“, propuštaš važnu priliku da treniraš svoju snagu volje. Uspješni ljudi ustaju kad im zazvoni budilica jer znaju što ih u suprotnom čeka. Pokušaj držati budilicu što udaljeniju od kreveta tako da se moraš ustati kako bi je ugasila. Puno teže ćeš se vratiti u krevet.

2. Ne provjeravaju mailove i poruke.

Uzimanje mobitela u ruke čim otvoriš oči grozna je navika. Kad odmah po buđenju provjeravamo mailove ili čitamo poruke, prebacujemo svoje misli u petu brzinu, a to znači da si nismo priuštili potrebno mirno vrijeme koje našem mozgu treba da učinkovito započne dan. Zato, ako želiš da tvoj mozak bude ostatak dana u top-formi, barem prvih sat vremena nakon buđenja zaboravi na svoje gadgete. 

 | Autor: Instagram Instagram

3. Imaju dobru beauty rutinu.

Kako bi ti dan započeo kako spada, važno je od samog početka dobro se osjećati u svojoj koži. Svaka žena zna koliko je njegovana i lijepa koža istinski važna, a o tome zašto ljepota dolazi iznutra ne moramo ti više ni govoriti. Sve uspješne žene, koje vode užurbane živote i stalno su u strci s vremenom, znaju koliko je važno pronaći dobar proizvod koji će kožu učiniti sjajnom, punijom i mladolikom - u sekundama! Vichy Mineral 89  booster koji hidratizira kožu, a ujedno je i štiti od svih utjecaja modernog načina života - umora, stresa i zagađenja, kombinacija je bogate mineralizirane vode Vichy i prirodne hijaluronske kiseline. Proizvod je formuliran sa samo 11 sastojaka i tako primjeren i za osobe s osjetljivom kožom. Koristi ga svako jutro samostalno ili prije svoje uobičajene njege, a odličan je i kao podloga za make-up. Ovaj pravi booster za kožu skratit će ti jutarnju rutinu i učiniti je ljepšom nego ikad!

 | Autor: Instagram Instagram

 

4. Jedu pametno.

Počinješ dan tostom i kavom? Ili, još gore, zašećerenim žitaricama? Iako se ovo čini kao praktično rješenje za užurbano jutro, ovaj ti doručak neće dati dovoljno energije koja ti je potrebna za dan. I šećer i kava će ti, doduše, dati brzinsku injekciju energije, ali će i prouzročiti da se već sredinom dana osjećaš – iscijeđeno. Ujutro ti treba nešto što će polako otpuštati energiju, nešto bogato vlaknima i po mogućnosti, proteinima. Zdjelica zobene kaše s malo svježeg voća i orašastih plodova je vjerojatno najčešći doručak uspješnih žena.

5. Imaju dnevni plan.

Pitaj bilo koju uspješnu osobu ima li popis dnevnih prioriteta i vjerojatno će ti odgovoriti da bez njega ne funkcionira. Popis im pomaže da ostanu fokusirani na obavljanje onoga što im je najvažnije. Jednostavno ispiši najvažnije obveze tog dana na papiriću (bolje nego na mobitelu) i nosi sa sobom.

 | Autor: Instagram Instagram

Photo: Getty Images

Komentari 0