Beauty 17. listopada 2013.

5 make up trikova profesionalnih vizažista

Thinkstock.

Svaki profesionalac ima nekoliko trikova koje, u pravilu ne otkriva nikome, bez obzira o kojem zanimanju se radi. Slično je i s make up artistima, ali osobno rado dijelim svoje znanje s drugima i pomažem u kreiranju odličnog looka.

Boja korektora

Dobar odabir  korektora može uvelike popraviti cjelokupnu sliku, ali također može i još više naglasiti ono što pokušavate prekriti. Područje ispod očiju, takozvani podočnjaci, jedan su od najčešćih problema. Ako niste sigurni koja boja je odgovarajuća kako bi neutralizirali problem, pogledajte u krug boja jer to je uvijek ona koja se nalazi suprotno. Na primjer, ako imate podočnjake plavkaste boje, za neutraliziranje pomoći će vam narančasti korektor. Ako su vam podočnjaci ljubičaste boje, neutralizirat će ih žuti korektor.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Postojan ruž

Kako bi vam ruž bio postojan što duže, pogotovo ako se radi o intenzivnoj nijansi kao na primjer, crvenoj, pokušajte sljedeći trik. Prvo nanesite olovku za usne, što je moguće sličniju nijansi ruža. Nemojte samo obrubiti usne, već ih kompletno popunite. Nakon što ste nanijeli olovku, nanesite i ruž. Razdvojite papirnatu maramicu na slojeve i jedan lagano prislonite na usne. Na četkicu nanesite malo pudera u prahu i prođite četkicom preko maramice. Maknite maramicu s usana i nanesite još jedan sloj ruža za usne. Ovim postupkom ste fiksirali ruž i čak i ako vam se tijekom dana izbriše, ispod je olovka koja neće tako lako nestati i puno jednostavnije će vam biti ponovo nanijeti malo ruža da osvježite usne jer imate podlogu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Raskošne trepavice bez lijepljenja umjetnih

Da bi vam trepavice izgledale što duže postoji nekoliko trikova koje možete napraviti da si pomognete u tome. Kao prvo, uvijte trepavice uvijačem. On će ih nadignuti i samim time nakon što nanesete maskaru izgledat će duže. Nikad nemojte uvijati trepavice ako ste već nanijeli maskaru jer postoji velika šansa da će ih uvijač odrezati. Sljedeći trik koji možete napraviti je nanijeti tanku crtu na kapak, odmah uz trepavice. To možete napraviti sjenilom koristeći kosi kist, te olovkom ili tušem.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Za dnevnu varijantu predlažem smeđu nijansu, dobit ćete isti efekt kao i s crnom ali neće biti toliko upadljivo, što je za dnevni make up i poželjno. Pri nanošenju maskare pokušajte četkicom doći što bliže korijenu trepavica, ali pritom pazite da se ne ozlijedite. Još jedan trik koji možete napraviti, ali to predlažem za večernju varijantu, je da crnom olovkom oslikate unutarnji dio oka ispod vaših trepavica. Za to je potrebno malo vještine. Budući da je taj dio oka jako osjetljiv može vas škakljati ili vam jednostavno može biti nezgodno gledati se u ogledalo i stavljati olovku, tako da se nemojte obeshrabriti ako vam ne uspije od prve.

Savršene obrve

Dobro počupane obrve samo su dio posla, često je potrebna i dodatna korekcija. To možemo učiniti na dva načina – sjenilom ili olovkom. Sjenilo je meni osobno draži način jer izgleda prirodnije i jednostavnije je za apliciranje. Kod korekcije obrva olovkom često se zna pretjerati pa na kraju obrve izgledaju prenacrtano i preumjetno. Razlog tomu je povlačenje olovke po obrvi. Kako bi dobili što prirodniji izgled obrva, trik je da umjesto da olovku povlačite, pokušajte ju točkasto nanositi popunjavajući praznine. Naravno, najvažnije je da boju olovke što je moguće više približite boji vaših obrva.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Sjaj highlightera

Jedan od trikova kako da osvježimo lice pogotovo ako su vam oči umorne je taj da nanesemo highlight iznad obrve. Nanesite ga tako da pratite liniju obrve i spužvicom ili kistom spojite s ostatkom podloge. Također malo highlighta možete staviti i ispod obrve prateći liniju.  Time ćete vizualno podići obrvu pa vam oči više neće izgledati spušteno i umorno.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0