Beauty

5 make up pravila za idealan svadbeni look

Ako je riječ o "tvom danu", trebala bi u njemu maksimalno uživati. Zato neka prvo i osnovno pravilo bude - ne daj da ti se išta nameće. A to vrijedi i za make up

Mi smo totalno za onu da treba živjeti u trenutku - misliš li da ne trebaš nositi bijelu vjenčanicu, one ružne "prave" vjenčane cipele i decentni make up, to je apsolutno u redu. To bi trebao biti tvoj i partnerov najsretniji dan, trenutak kada slavite i pečatite svoju ljubav pa ga je logično provesti onako kako vama dvoje najviše odgovara, bilo ekstravagantno glamurozno ili ležerno u klubu. Šteta da vas priče tipa "te će slike vaši unuci gledati za xy godina" u ičemu spriječe. Šta fali ako tevide kako u pokisloj vjenčanici skačeš na techno partyju? Mogu samo pomisliti koliko ludu i kul baku imaju!

"Nepisana" pravila svadbenog make upa mogu biti pomalo dosadna. Naravno, svi žele biti lijepi, ali zašto ne bi smjela nositi šljokice ako je to nešto esencijalno tvoje? Bitno je prije svega ostati svoj. Upravo zato, evo nešto nekonvencionalnije liste uputa za idealni svadbeni make up.

1. Budi svoja!

Koliko ti god ovo zvučalo kao klišej, ne možemo dovoljno naglasiti važnost toga. To bi zaista trebao biti tvoj mali osobni zakon. Nemoj slušati svekrvu i mamu i tetku i sisjedu te raditi nešto što ti nije ugodno - izaberi look u kojem ćeš se ti osjećati kao ti, i onda ćeš zbilja biti najbolja verzija sebe.

2. Postojanost je zaista bitna

Ako svaki dan nosiš ljubičasti ruž, zašto bi za vjenčanje nosila ružičasti? Boje koje ti dobro stoje i u kojima se dobro osjećaš one su za kojima bi trebala posegnuti i za vjenčanje, jer zašto ne? Nisu sve mladenke stvorene da nose baby rozo i u tome se osjećaju kao kraljice. Tu i tamo neka punkerica mora pomrsiti ove savršeno ulickane račune.

3. Nosi esencijalno sa sobom

Vizažist koji će ti raditi make up pobrinut će se da on stoji cijele noći na licu, ali ipak je najsigurnije sa sobom ponijeti beauty komade koji bi mogli spasiti izvanredne situacije. Pri tom mislimo na ruž za usne, sjajilo, puder u kamenu, bloting papira i slično.

4. Nosi šljokice. Ili nemoj?

Šljokice su svakako jedan od najnapadnijih make up komada, ali to ne znači da ih ne bi trebala nositi za vjenčanje, pogotovo ako ih inače voliš nositi. Želiš li šljokice, ali ne u prenapadnoj varijanti, samo naprijed. Neka budu decentne i u odgovarajućoj nijansi. 

5. Razmišljaj o looku unaprijed

Baš zato da ne bi imala 101 raspravu s bližima oko toga što, zašto i kako ćeš nositi, osmisli svoj look puno ranije, pokušaj ga vizualizirati uz haljinu i ako se tako osjećaš lijepo - mislimo da si pronašla idealan look za sebe. Uopće nije bitno što će netko drugi reći, bitno je da si ti zadovoljna, i da odgovara cijelom allureu vjenčanja.

 

Photo: Thinkstock

Komentari 0