Life&style

5 koraka da saznaš kakav ti parfem najbolje odgovara - zanimljivo, može ti pomoći i zrno kave

  • Odabrati pravi miris može biti jednako teško kao i pronaći partnera zacijeli život
  • Izbor je nevjerojatno velik, a nitko ne želi pogriješiti – svatko želi pronaći miris koji mu savršeno odgovar
  • Stoga imamo 5 savjeta za tebe kako ćeš pronaći svoj idealan miris

Niti miris, a niti partner ne padaju s neba – a oboje će nas pratiti neko duže vrijeme – i to svakodnevno! Stoga ti donosimo nabolje savjete kako ćeš pronaći savršeni parfem za sebe. I tko zna – možda te trikove možeš upotrijebiti i u nekim drugim životnim područjima…

1. Uzmi si vremena

Na brzinu projuriti drogerijom i uzeti prvi parfem koji ti padne pod ruku? Polako, stoj! Ako tražiš parfem „za duže vrijeme“, onda si trebaš uzeti dovoljno vremena za pronalazak pravog mirisa. U krajnjoj liniji, ne odgovara svaki miris tvojoj koži i ono što se na prvi pogled čini dobrim. Općenito ne smiješ kupiti parfem odmah nakon testiranja. Bolje je sljedeće: favorita nanesi direktno na kožu, napusti trgovinu i nakon sat ili dva opet pomiriši. Miris ti se još sviđa? Izvrsno – sada možeš u kupovinu! Inače vrijedi: dalje prste od onoga s čime si u početku bila oduševljena. Dakle: za dobre stvari treba vremena.

2. Punom ženskom snagom naprijed!

Svježe i voćno? Ili radije slatkasto-orijentalno? Parfem podcrtava razne karaktere na sasvim poseban način. Međutim, svejedno kakvu ulogu si želiš – važno je nositi parfem s uvjerenjem te onaj s kojim te se može identificirati. Dakle, razmisli o svom karakteru, razmisli o tome kakvom te doživljavaju drugi – i kreni u odabir…

anketa | Autor: miss7 miss7

3. Prava pratnja u šoping

Kod nabave parfema važna je prava pratnja. Naravno da nam se čini zgodno povesti partnera – u krajnjoj liniji, on će nas i najviiše „mirisati“. Međutim, u prvom redu kupuješ parfem za sebe, a poznato je da se ukusi razlikuju. Osim toga, znanost je dokazala da žene imaju istančanije čulo mirisa od muškaraca. Dakle, vjeruj sebi – eventualno povedi BFF sa sobom.

4. Isprobavati, isprobavati, isprobavati?

Kod kupovine parfema je jako bitno kako i gdje si nanosiš te isprobavaš različite mirise. I ovdje vrijedi: više NIJE više! Bolje ciljano i manje isprobavati, nego na kraju završiti u oblaku od 20 različitih mirisa. Za početak ti može pomoći stručna pomoć u trgovini. Mogu ti dati smjer prema tome kakve si već parfeme koristila, koji ti se mirisi sviđaju i sl. Mirise isprobavaj na neutralnoj papirnatoj traci, a ne odmah na koži. Na svaki zglob mogu doći po dva favorita. I ovdje vrijedi: strpljenje je ključ uspjeha! Nakon nekog vremena će se miris razviti na tvojoj koži u punom intenzitetu te će se pomiješati s tvojim vlastitim mirisom.

5. Neutraliziranje

Ako ti se ipak nos prepuni mirisa, pomažu ti zrna kave. Da, dobro si pročitala. Jednostavno pomiriši zrna kave i opet ćeš imati „dobar osjećaj za miris“. Međutim, odakle ti zrna kave u trgovini? Neke ih imaju! Za sve koje ste mislile da se radi o ukrasu – pogrešno ste mislile!

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0