Beauty

5 grešaka koje radi svaka žena s dugom kosom

Cure s dugom kosom naprosto obožavaju svoje duge vlasi - i ne daju ih za ništa! Međutim, tretiraš li svoju "Matovilka" kosu kako bi trebala?

Ako radiš nešto od ovih 5 stvari onda je baš i ne paziš... Najbolje da saznaš sve na vrijeme!

1) Češljaš kosu dok je polu posušena - Kada češljaš polovično mokru kosu u stvari je oštećuješ i lakše čupaš vlasi. Za održavanje duge kose najbolje je češljati je još dok si pod tušem i kada si nanijela puno regeneratora na kosu; tada četka samo klizi.

2) Koristiš lak za kosu - Lak za kosu je super na kratkoj kosi, i zbilja joj daje volumen, ali koristiš li lak za kosu za volumen s idejom da ti da nekakvu poletnost u stvari si radiš sasvim suprotno. Naime, lak se zalijepi na vlasi i tako ih dodatno oteža pa će tvoja kosa samo padati. 

via GIPHY

3) Stalno nosiš konjski rep - Imaš naviku nositi visoki rep? Problem leži u tome da kada kosu stalno vežeš na isto mjesto ona će prije puknuti baš na tom djelu. Ako si pak zaljubljena u rep koliko i Ariana Grande, najbolje je da nabaviš sve gumice za kosu bez metalne spajalice ili omotane tkaninom.

4) Koristiš krivi šampon za kosu - Imaš osjećaj da ti se tjeme brzo masti pa kupuješ šampon za masnu kosu? Problem kod duge kose je da prirodna masnoća ne može ni doprijeti do kraja vlasi pa su vrhovi, a nerijetko i cijele dužine, suhe. Zato bi trebala koristiti šampon za hidrataciju kose kako bi ti oživjela dužine, a ne za masnu kosu koja potencijalno dodatno oštećuje tvoje vlasi. Najbolje je koristiti maske za masnu kosu koje služe kao čistači i nanose se samo na vlasište ili pak maske samo za dužine i za hranjenje kose koje se nanose svuda osim na vlasište - morat ćeš koristiti miješanu kozmetiku za najbolju njegu.

5) Sušiš kosu ručnikom - Sušenje kose ručnikom je tako tipičan korak kojega sve radimo, ali kad imaš dugu kosu trebala bi to izbjeći. Trljajući duge vlasi o druge vlasi u stvari si trgaš i pucaš kosu. Dugu kosu je najbolje sušiti tapkanjem ručnikom ili starom majicom.

via GIPHY

Photo: promo

Komentari 0