Beauty

4 velike beauty pogreške koje dodaju godine tvome licu

Starenje kože je neizbježno, ali budimo iskrene prema sebi - ako ga možemo ikako odgoditi, to ćemo i učiniti!

Možda ti se čini kako su beauty-sleep, SPF i anti-age noćna krema dovoljni za održavanje kože mladolikom - ali što ako ti kažemo da tvoj način na koji spavaš ili tvoja večernja beauty rutina ustvari ubrzavaju proces starenja kože? Ove četiri, prilično česte navike, mogle bi raditi protiv tebe, a da toga uopće nisi ni svjesna... 

1. Spavaš na trbuhu

Gravitacija pobjeđuje kad spavamo na trbuhu. Onog trenutka kad frontalno stavljamo glavu na jastuk, naša koža trpi posljedice. Nadutost i natečene oči uzrokovane su gravitacijom koja po noći "izvlači" tekućinu, odnosno hidrataciju iz naše kože lica. Zato se s vremenom spavači na trbuhu suočavaju s nedostatkom kolagena i drastično manjom čvrstoćom lica. Pokušaj se maksimalno istrenirati da ne spavaš na trbuhu nego na leđima kako bi umanjila efekte gravitacije. Plus: bolje je i za leđa!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Ne pereš lice

Nije tako rijetko da žene "zaborave" skinuti šminku prije spavanja, ali to je korak koji je JAKO važan. Ovo je jedini način kako ćeš učinkovito ukloniti svu prljavštinu, znoj i makeup s lica; a čak i ako se nisi znojila ni stavljala makeup tog dana - pore se začepe zbog prljavštine i slobodnih radikala u zraku. Najčešći rezultat su potom prištići i akne, ali i starenje kože koja se po cijele noći bori za regeneraciju. 

Možda vas zanima Najbolji beauty trend prema tvom horoskopu! Rubrika Beauty Beauty

3. Koristiš previše skincare proizvoda

Ako koristiš tonu različitih proizvoda, a ustvari ni nisi sigurna čemu služe - više štetiš koži nego što joj koristiš. Primjerice, proizvodi koji sadrže retinol koriste se za prevenciju nastanka bora, ali ako se miješaju s proizvodima koji sadrže peroksid za akne - koža postaje suha, perutava i osjetljiva, a samim time crvena i upaljena zbog čega bore još više dolaze do izražaja. Drži se proizvoda koji su ti poznati i koji djeluju za tvoj tip lica! 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

4. Ne piješ dovoljno vode

Hidratacija je ključna! Voda je ključna komponenta kože i struktura ispod kože. Kada smo dehidrirani, koža gubi elastičnost i čvrstoću. Na kratke staze, dehidracija vodi ka suhoj koži koja izgleda naborano i uvučeno na mjestima gdje to ne želimo. Dugoročno, dehidracija može uzrokovati gubitak elasticiteta u koži koju više nikad ne možeš povratiti. Zapamti zlatno pravilo od šest čaša vode na dan! 

Photo: Instagram

Komentari 0