Beauty

4 razloga zašto arganovo ulje smatramo čistim zlatom

Ulja su sve popularniji oblik njege, no čini nam se da češće posegnemo za kakvim uljnim mješavinama umjesto esencijama. Vratimo se na bazično - argan

Ulje kao primer, kao dnevna i večernja njega, kao proizvod za styling, kura za kosu, njega za vrhove, sredstvo za sjaj lica... Primjena ulja danas je raznovrsnija no ikad. Svi veći beauty brendovi izdali su svoje verzije ulja za njegu (pa čak i poznati dekorativni brendovi!), no rijetko tko zaista koristi čistu, prirodnu esenciju kao sredstvo njege. A baš se tu krije čudo.   | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Arganovo ulje jedno je od najpoznatijih ulja za ljepotu. Najkvalitetnije dolazi iz Maroka gdje se uzgajaju i prerađuju plodovi argana, a kasnije se u obliku "tekućeg zlata", guste prozirne tekućine zlaćane boje, miješa s mnoštvom drugih ulja i kvalitetnih sastojaka kako bi se dobili neki od najpoznatijih tretmana i proizvoda za njegu. Doduše, čisto arganovo ulje izvrsno je samo za sebe i bilo bi dobro da za njim posegnemo što češće. Dajemo dobra četiri razloga zašto.

1) Za kupke

Kupke su čarobna stvar - no mogu postati još čarobnije s nekoliko kapljica argana. Naime, tijekom namakanja u toploj vodi otvaraju nam se sve pore pa kvalitetni sastojci lakše prodru u dubinu kože. Na ovaj način nakon kupanja imat ćeš izrazito meku kožu, no pripazi pri izlasku iz kade, bit će sklisko!

2) Njega vrhova

Nakon pranja ili sušenja kose nakapaj nekoliko kapljica arganova ulja na dlanove i protrljaj. Nanesi na vrhove kose trljajući i vrteći pramenove kose u smjeru kazaljke na satu. Osim što daje lijep sjaj, vrhovima pomaže da izgledaju zdravo i njegovano.

3) Sjaj lica

S ovim trikom trebaš biti pažljiva; ako si sklona začepljivanju pora uljima, trebala bi ga raditi vrlo rijetko. No arganovo ulje ima anti-age i antiupalna svojstva, a pritom štiti od slobodnih radikala i daje divan sjaj. Nakapaj nekoliko kapljica ulja na dlan i protrljaj, a zatim tapkaj po licu, radeći prstima laganu masažu. 

4) Za jelo

Argan je bogat vitaminom A, a jedeš li ga sirovog navodno ima dobar, tipično orašast okus s blagom aromom po preprženom. Konzumiramo li ga, može utjecati na hidrataciju i elastičnost kože, a istovremeno štiti i od bolesti srca.

Predlažemo ti da probaš ove čiste esencije arganova ulja za njegu!  | Autor: miss7 miss7

1) Florihana Argan - 149 kn (terra-organica.hr); 2) Dr. Organic Moroccan Argan Oil Liquid Gold - 149,90 kn (Bauerfeind)

Photo: miss7

Komentari 0