Beauty

3 savjeta za oštećenu kosu

Oštećena kosa je grozna, i realno, više od "bad hair dayj" - upravo zato nudimo ti solucije kako da je spasiš

Kada je kosa dubinski oštećena, rijetko što je može instantno "spasiti". Najčešće su potrebni dani ulaganja u njegovanje kako bi vidjeli prve razlike i s vremenom kosu vratili u normalnu. Korištenje vrućih aparata za stiliziranje kose samo pridonosi dodatnom isušivanju kose, a veliki utjecaj ima i klima i vremenske promijene, koje ako ne pratimo, mogu ostaviti danak na našim vlasima. Da bi krenuli u borbu za izlječenje svoje kose, donosimo male savjete za dugotrajnu njegu koja će garantirano učiniti pozitivnu promjenu za tvojoj kosi.

1) Korištenje kokosova ulja 

Nedavno smo saznali da kokosovo ulje i nije tako zdravo i dijetalno za jesti, međutim, nitko nije porekao njegova čudotvorna svojstva kada su u pitanju kosa i koža. Kokosovo ulje možeš, doslovno, mazati po svemu; bitno je samo shvatiti po svojem tijelu koliko ulja podnosi. Ipak, ovo ulje možeš koristiti svaku večer na kosi - točnije na vrhovima. Uzmi malo ulja i protrljaj ga po vrhovima prije spavanja, a kad se probudiš ujutro imat ćeš sjajne i meke vrhove. Ovaj trik koristi i glumica Blake Lively, koja tvrdi da je to briljantna ideja jer tako sprječava sušenje kose tijekom noći.
 

2) Promijeni šampon

Vjerovala ili ne, kosa ti može postati zdravijom samo na promjenu šampona. Dobro je s vremena na vrijeme promijeniti šampon za kosu kako ti se kosa ne bi naviknula jer ti dugo korištenje istoga proizvoda na kosi mijenja kemijski balans u kosi pa tako nakon nekoga vremena postane beživotna. Najbolji savjet je kupiti 3 šampona za kosu, koji odgovaraju tvom tipu kose, i mijenjati ih svakih mjesec dana kako bi ti kosa cijelo vrijeme bila voluminozna i "životna". 

3) Isprobaj masku ili balzam za kosu koji se ne ispire

Maske specifično stvorene za ostavljanje u kosi izvrsne su za dubinski oštećene vlasi. Ipak, imajte na umu da ako imate tanku kosu, oni bi je mogli otežati, pa ćeš imati još manje volumena - zato birajte proizvode koji obećavaju lakoću.

 | Autor: miss7 miss7 1) John Frieda Full Repair Full Body Shampoo - 51,92 kn (Douglas); 2) Kerabond Keratherapy Deep Conditioning Masque - 161 kn (wow-junkie.com); 3) Phyto Phytobaume Reparateur - 155 kn; 4) Sachajuan Leave In Conditioner - 21,10 eura (beautybay.com); 5) Sister & Co. Cold Pressed Raw 100% Organic Coconut Oil - 17,50 eura (beautybay.com)

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Thinkstock/Miss7

Komentari 0