Beauty

3 genijalna trika kako izbijeliti zube kod kuće!

Želiš bjelije zube? Uz ove trikove razliku ćeš primijetiti za samo 14 dana!

Čini nam se da svi imamo problem s prirodnom bojom naših zubiju - oni jednostavno nikad nisu dovoljno bijeli. Situacija se svakako pogoršava kako odlučimo nositi ruževe čiju podtonovi naglašavaju žutinu zubiju, ali ponekad je baš u tu nijansu ruža tako zaljubimo da je radije nosimo nego preskočimo. No ima spasa. I, kao uvijek, ne znači da nužno moramo potrošiti puno novca da bi se osjećali bolje. Nudimo ti tri trika kako izbijeliti zube kod kuće i to sasvim prirodnim sredstvima.

1. Limun i soda bikarbona/prašak za pecivo

Bilo da imaš sodu ili prašak za pecivo, obje stvari će poslužiti svrsi. Poanta je napraviti malo gušću pastu od limunova soka i sode i njome prati zube jednom dnevno minimalno 14 dana. Odmah ćemo te upozoriti da okus nije ugodan, ali vidjet ćeš razliku na zubima i prije ta dva minimalna tjedna što će biti poticaj da nastaviš. Do savršene bijele nijanse.

2. Aktivni ugljen i voda

Bilo da je u kapsulama, tabletama ili prahu, aktivni ugljen koji za malo novca možeš kupiti u svakoj ljekarni, trebaš pomiješati s vodom i napraviti mrvicu rjeđu mješavinu kojom ćeš prati zube svaki dan, dvaput dnevno. Rezultati su vidljivi nakon dva tjedna, a ako ti ostane lagani crni trag na zubima, jednostavno ih dodatno iščetkaj s malo paste za zube.

3. Kokosovo ulje i/ili tzv. oil pulling

Kokosovo ulje je genijalno za zube jer ih posvjetljuje, a pritom ima divna antibakterijska svojstva pa će zubno meso, ali i cijelu usnu šupljinu držati čistom. Postoje dvije opcije koje možeš isprobati: nakapaj malo kokosova ulja na pastu za zube ili uzmi samo kokosova ulja na četkicu i njome peri zube jednom dnevno. Ili pak možeš raditi oil pulling. Ova tehnika se sastoji od toga da uzmeš žlicu ulja u usta i mućkaš je po usnoj šupljini punih 20 minuta, nakon čega ostatak ispljuneš. Ova tehnika je učinkovitija od klasičnog pranja i trenutno je totalni hit!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0