Beauty
1/13

24 karatni tretman - otkriće u borbi protiv beživotne kose

S dolaskom hladnih dana naša kosa pati više nego inače. Osim što je izložena hladnoći, ništa sigurnija nije ni u zatvorenim prostorima gdje je na udaru radijatora koji je isušuju. S druge strane, vlasište nam je sklonije mastiti se zbog kapa i šešira. U oba slučaja kosa nam je u jesen i zimu slaba i bez sjaja, bez volumena je i beživotno visi.

Nakon kratkog perioda poslije ljeta kada naša kosa izgleda savršeno, slijedi ovaj hladni period kada na snagu stupaju nova pravila i to za svaki tip kose posebno. Na temu njege kose u jesen i zimu, kao i na temu najnovijeg tretmana u njezi kose koji je pravo otkriće – 24 karatnog tretmana, popričali smo s Antonijom Mužar, vlasnicom Studija Antonija.

 | Autor: Privatno Privatno

Antoniju smo prije svega upitali zašto je kosu posebno bitno njegovati u hladnijim danima.

Naša kosa u jesen i zimu jednostavno traži posebnu njegu,  odnosno dubinsku njegu jer dehidrira zbog hladnog vjetra,  ali i grijanja (suhi zrak) te traži da joj vratimo dodatnu vlagu i vitalnost kako bi bila podatna za daljnje stiliziranje. 24 karatni tretman je jedan od mnogih Kerastaseovih rituala za obnovu i hidrataciju“, objasnila je Antonija.

 | Autor: Privatno Privatno

Što je 24 karatni tretman?

Kérastase Elixir Ultime koji uključuje uljnu kupku i masku za kosu dubinski njeguju kosu čineći je hranjivom, sjajnom i mekom. Zbog najveće koncentracije ulja ikad korištene u njezi kose ovaj tretman naziva se 24-karatni tretman. Riječ je o Kérastaseovom »must-have« proizvodu za kosu koji naglašava važnost dragocjenih ulja u svojoj formuli. Elixir  Ultime  je    ubrzo  postao  sinonim  za  luksuzni  proizvod  u  njezi  kose. Proizvod čini spoj spoj četiri dragocjena ulja: kukuruznih klica, argana, kamelije i pracaxi, a pakiran je u luksuznu staklenu bočicu. Samo materijal poput stakla u mogućnosti je u potpunosti očuvati dragocjen sadržaj Elixir Ultime-a.

 | Autor:

Kako izgleda 24 karatni tretman?

Postupak spomenutog tretmana započinje provjerom stanja kose pomoću malene kamere koja se prisloni na vlas te nakon klika očita stanje vaše kose. S obzirom na to koliko vam je kosa oštećene, suha ili masna, određuje se daljnja procedura. Ukoliko vam je primjerice kosa sklona mašćenju, preporučuje se kupka. Kupke su odličan izbor, pogotovo ako imate masnu i tanku kosu jer će vam je nahraniti, a opet je neće učiniti teškom i kao da pada, a osnovna zadaća joj je da ukloni nečistoće i ostale proizvode s kose. Tada se na kosu stavlja zlatna maska koja je sastavljena od guste smjese koja u sebi sadrži iznimno visoku koncentraciju  Elixir Ultime ulja, u koju se stavi nekoliko kapi samog Elixir Ultime ulja. Maska se drži pod vrućim ručnikom između 10 do 15 minuta. Zatim slijedi emulziranje i završno ispiranje te konačno stiliziranje u željeni oblik. Ovaj tretman će sam po sebi dati volumen vašoj kosi,  a još više volumena ćete dobiti profesionalnim feniranjem i izvlačenjem velikim okruglim četkama.

 | Autor: Privatno Privatno

Ovaj je tretman za nas frizere otkriće zato što je podatan za sve tipove kose. Ne otežava kosu, dobije se dodatni volumen i poseban sjaj jer u sebi ima te zlatne čestice, a bitno je reći i da osvježi prirodnu nijansu kose te kemijski tretiranu odnosno bojanu kosu“, zaključuje Antonija.

 | Autor: Privatno Privatno

Napomenimo i da ovaj ritual nije samo dobar za vašu kosu, nego je i vrlo relaksirajuć, počevši od toga se možete slobodno opustiti dok vam se pere kosa i masira vlasište, ali i dok sama maska raskošne teksture i predivog mirisa stoji na kosi. Dok stručne hair stilistice u Studiju Antonija vode proces potpune transformacije vaše kose kroz tri koraka: pranje, njega i styling, jedino što vi trebate je opustiti se i uživati.

U videu pogledajte kako cijeli ritual izgleda:

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0