Beauty

15 korisnih make up trikova koje morate znati

Otkrijte kako napraviti savršenu crtu tušem, pretvoriti dnevni make up u večernji, istaknuti jagodice...

Kako biste se što bolje našminkale, treba vam samo malo prakse i vježbe, kao i naravno dobre ideje, a uz nekoliko trikova uvijek možete istaknuti ono što lijepo pristaje vašem licu i time sakriti sve mane. Sve je stvar vizualnog efekta!

1. Pitanje na koje bi svaka djevojka željela znati odgovor je kako nanijeti savršenu liniju eyelinerom? Make-up stručnjak Ray Moriss je tu da pomogne: “Stavite malo ljepljive trake ispod oka kako biste lakše pratili i iscrtali pravu liniju“!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Celebrity šminkerica Karmindi preporučuje da se pri izboru eyelinera odlučite za neke manje tradicionalne boje, kao što je crna. “Izbjegavajte crni eyeliner, jer on sužava oblik vaših očiju. Isprobajte neki u boji koji će definirati vašu gornju liniju trepavica“.

3. Crna maskara ponekad može biti dosadna, pa zašto se malo ne zabavite i dodate malo maskare u boji samo na vrhove svojih trepavica? Osim toga, to može dati osvježavajući izgled vašim očima. 

4. Idete ravno s posla na zabavu? Ruž smjele i upadljive boje lako će vaš izgled pretvoriti u večernji.

5. Želite savršene a prirodne obrve poput onih Megan Fox? Popunite ih sjenilom za oči boje slične obrvama, što će im dati mekši i prirodniji izgled.

6. Kozmetičarka Mary Wolfgang vjeruje da svaka žena treba imati ruž koji je za nijansu svjetliji od njezine prirodne boje usana. To je brz i jednostavan način da vaše lice dobije vedriji izgled. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

7. Kozmetičarka Gabriela Orozko tvrdi da je zdrava i hidratizirana koža od velike važnosti kada je šminka u pitanju. “Počnite s korištenjem tonika i gelova za čišćenje lica, a potom nanesite kremu i serum. Ako vaša koža izgleda dobro, svaka šminka će izgledati sjajno“!

8. Živciraju vas vrećice i nadutost u području ispod oka? Za to postoji rješenje ukoliko svakodnevno nanosite kremu koja će hidratizirati kožu.

9. Jeste li znale da postoji sprej koji se nanosi na lice kako bi vaša šminka bila postojana satima? Idealno za maturalnu večer!

10. Baš kao i sve, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a to, izgleda, mnoge djevojke ne shvaćaju! Maskaru ili eyeliner recimo treba zamijeniti nakon najviše tri mjeseca korištenja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

11. Baš kad ste pomislili da vaš korektor ne može napraviti više čuda, bit ćete iznenađeni kao ga možete primjeniti i na svoje kapke kao bazu ispod sjenila za oči!

12. Miley Roncal, make-up stručnjak, savjetuje da prilikom stavljanja bronzera prvo treba početi od ruba našeg lica, a potom ga nanositi na čelo, nos i bradu.

13. Svaka djevojka želi imati istaknute jagodice, a to lako može postići i bez plastične operacije. Jednostavno nanesite bronzer ispod obraza i highlighter na jagodične kosti, što će učiniti da izgledaju veće.

14. Patite jer su vaše oči često krvave, odnosno crvene? Bijela olovku ili tuš u kutovima očiju učinit će da crvenilo prividno nestane.

15. Jeste li znali koji je trik kod nanošenja rumenila? Uvijek ostavite oko dva prsta prostora od nosa do mjesta gdje rumenilo počinje.

Photo: Getty Images

Komentari 0