Beauty

14 genijalnih načina na koje možeš koristiti najobičniji vazelin

Sigurno kod kuće imaš jedan vazelin koji stoji jer ne znaš što bi s njim radila - e, pa, nakon što ovo pročitaš, trošiti ćeš ga puno više!

Vazelin je ultra jeftin, ali zato super multifunkcionalan! Osim njegove osnovne uporabe kao što je preveniranje i zalječivanje oštećene i suhe kože tijekom zime - do toga da ga neki ljudi stavljaju u čep ljepila kako se ne bi zalijepilo za tubu - vjeruj nam, nakon ovoga, više vazelin nećeš smatrati bezveznim proizvodom. Evo čak 14 uporabi vazelina koje će ti olakšati svakodnevicu.

Možda vas zanima Isprobala sam masku za podočnjake sa sodom bikarbonom, ovo je rezultat Rubrika Beauty Beauty

1. Kao priprema za parfem

Dobro hidratizirana koža bolje drži parfem, pa utrljaj malo vazelina na pulsne točke prije nego li se pošpricaš parfemom.

2. Za zaglađivanje neukrotivih vlasi

Koristi vazelin za zaglađivanje vlasi koje lete i za zacjeljivanje suhih vrhova. Čak ih možeš koristiti za dovođenje obrva u red.

3. Kao instant highlighter

Uzmi malo vazelina između prste i zagrij ga trljanjem, a zatim na željene točke (gdje inače stavljaš highlighter) natapkaj vazelin - ovo je idealno za zdrav i prirodan sjaj.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Vaseline - 22 kn (Amazon.com)

4. Za uklanjanje mrlji od make upa s odjeće

Uz vlažnu krpicu, vazelin možeš koristiti za uklanjanje odnosno izvlačenje mrlja od šminke s odjeće i posteljine. 

5. Za čistu manikuru 

Nanesi vazelin na kožicu oko noktiju prije lakiranja noktiju, jer onda ćeš mrlje s kože vrlo lako ukloniti.

6. Za zacjeljivanje vrlo suhe kože

Nanesi vazelin na ispucale pete ili suhe laktove, a zatim navuci čarape/rukav i idi spavati. Sljedeće jutro probudit ćeš se s lijepom, zaliječenom i hidratiziranom kožom. 

7. Za izradu make upa

Pretvori bilo koji od svojim pigmenata u kremasto sjenilo ili rumenilo tako da ih pomiješaš s vazelinom. Možeš tako izraditi i balzam za usne u boji.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Olival Vazelin - 17,63 kn (u ljekarni)

8. Kao prozirna maskara

Ako obožavaš no make up make up look, zamijeni svoju maskaru za vazelin. Namaži ih preko trepavica za vrlo sjajan i pun izgled. Usput, prekrasno će ih nahraniti!

9. Za uljepšavanje kože

Torba ti izgleda malo ofucano? Premaži je s malo vazelina i izgledat će kao nova! Isto vrijedi za torbe, čizme, cipele i slične kožne artikle.

10. Za savršenu preplanulu put

Namaži vrlo malo vazelina na suhe dijelove kože prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Služit će kao barijera koja će spriječiti stvaranje mrlja na suhim dijelovima za koje bi se inače zalijepio. Također, možeš ga nanijeti na rubove kose kako bi spriječila mrlje od boje za kosu na koži.

11. Za skidanje make upa s očiju

Vazelin je fantastičan za uklanjanje maskare, tuša za oči, sjenila i ostatka ljepila od umjetnih trepavica - doduše, s vodootpornim proizvodima će ići nešto teže.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

GLJZ vazelin - 13 kn (u ljekarni)

12. Za tvrdoglave naušnice

Ako nisi dugo nosila naušnice, možda ćeš imati problema na prvo stavljanje. Zato nanesi vazelina na naušnicu i na ušnu resicu pa onda probaj polako "probušiti" rupicu - uspjet ćeš ubrzo!

13. Napravi DIY piling za tijelo

Suhe usnice? Dodaj malo vazelina u šećer i napravit ćeš DIY piling za usnice ili ga pomiješaj s morskom soli pa koristi kao piling za tijelo. Istovremeno ćeš ukloniti mrtve stanice kože, ali i nahraniti kožu.

14. Kao sjajilo za oči

Zašto bi kupovala skupocjeno sjajilo za oči ako imaš vazelin? Samo ga natapkaj prstima preko oka za poželjan sjajni look.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

CrystalDerma Vaseline & Vitamin E - 22 kn (u ljekarni)

Photo: instagram @janko_popovic_volaric
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sankreteee

    Vazelin - http://tonzes.com/notinohr.htm iskreno PREPORUČAM svakome!