Beauty
Parfemi koje koriste slavne osobe

13 omiljenih parfema zvijezda: Bez kojeg mirisa Emma Stone ne može usnuti i zašto Alexa Chung miriše na barski dim?

  • Zbog današnje velike (i kvalitetne) ponude odabir parfema nije laka zadaća 
  • Parfem govori mnogo o osobi koja ga nosi, stoga ne čudi da nas intrigira koji su miris odabrale slavne dame
  • Mnoge zvijezde su u kampanjama parfemskih kuća, no ovdje je govorimo o mirisima koje na taj način zagovaraju već o onima koje intimno vole 

Premda na tržištu ne manjka mirisa koje podržavaju slavne osobe, ono što nas najviše zanima je njihov izbor mirisa bez 'masnog' ugovora o reklamiranju. One koje su na popisu imaju pristup najboljim parfemima na svijetu, a da ne spominjemo parfemske kuće koje su više nego sretne u izradi mješavine po narudžbi, što znači da ćemo vjerojatno otkriti neke skrivene dragulje u njihovoj kolekciji.

Kako bismo te upoznali s mirisnim ormarom svijeta slavnih, evo popis parfema u koje su pojedine zvijezde nzaljubljene.

Hailey Bieber

Manekenka i osnivačica brenda za njegu kože 'Rhode' velika je obožavateljica elegantnog buketa jasmina i božura u mirisu Ex Nihilo Fleur Narcotique. „To je miris koji zapravo nosim nekoliko godina i uvijek mu se vraćam“, izjavila je Bieber jednom prilikom. 

Ex Nihilo Fleur Narcotique EDP, cijena 280 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @haileybieber/PR

Rosie Huntington-Whiteley

Govoreći na svojoj platformi Rose Inc., Rosie Huntington-Whiteley podijelila je ne jedan, nego pet svojih omiljenih parfema. Miris koji je zauzeo prvo mjesto? Byredo Gypsy Water. Manekenka i poduzetnica izjavila je da je drvenasti aromatični parfem njezin „najbolji ultimativni miris ikada“.

Byredo Gypsy Water EDP, cijena 155 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @rosie.huntington/PR

Adele

Jedna od stvari zbog kojih je Adele toliko obožavana je njezina autentičnost, pa možda i ne čudi što je pjevačica ostala vjerna svom omiljenom parfemu još od rane tinejdžerske dobi, a riječ je Diorovom parfemu Hypnotic Poison. Zbog nježnog mirisa jantara i vanilije možemo shvatiti zašto Adele sve ovo vrijeme drži ovaj parfem na svom toaletnom stoliću.

Dior Hypnotic Poison EDP, cijena 166,26 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @adele/PR

Angelina Jolie

Histoires de Parfums 1969 jedan je od omiljenih mirisa Angeline Jolie. Ovaj uniseks miris s početnim notama breskve koje ustupaju mjesto kardamomu i klinčiću ostavlja dugotrajni gurmanski trag tamne čokolade i kave.

Histoires de Parfums 1969, cijena 61,45 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Shutterstock/PR

Emma Stone

Ne samo da Emma Stone nosi Chanelov Les Exclusifs de Chanel Gardénia, ona ga navodno nanese prije spavanja kako bi lakše zaspala. S bijelim cvjetnim i zelenim akordima nota cvijeta naranče, gardenije i tuberoze, oni s nosom za delikatne mirise cijenit će ovaj parfem.

Chanel Les Exclusifs de Chanel Gardénia, cijena 399 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @emmastone/PR

Louis Vuitton miris Pacific chill Možda vas zanima Pacific Chill, novi Louis Vuitton parfem nadahnut je kalifornijskom obalom - i zdravim sokom Rubrika Beauty Beauty

Naomi Campbell

Ako si se ikada pitala kako miriše supermodel, miriše na Dior Diorissimo. Barem je tako u slučaju Naomi Campbell. Britanski supermodel podijelila je svoju naklonost prema klasičnom mirisu na dodjeli nagrada Fragrance Foundation Awards 2018. godine, rekavši: „Volim cvjetne mirise, mirise koji se dugo zadrže, a to je ono što miris đurđica radi, zadrži se cijelu noć.“

Dior Diorissimo EDT, cijena 118,30 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Victoria Beckham

Victoria Beckham obožava miris Vilhelm Parfumerie Room Service, nazvavši ga „super chik“ na svom Instagramu. Kombinirajući svježu mandarinu i kupinu s ugodnom bazom od mošusa, miris je kreiran kako bi uhvatio glamur Hollywooda u bočicu - pomisli na Marilyn Monroe dok je ispijala koktele u hotelu Beverly Hills u svojim najboljim danima.

Vilhelm Parfumerie Room Service EDP, cijena 250 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Shutterstock/PR

Alexa Chung

Premda je Alexa također nekoć bila obožavateljica Santala 33, sada je velika obožavateljica Regime des Fleur Rock River Melody, koju je dizajnirao njezin prijatelj, stilist i urednik Christopher Niquet. Jantarni zeleni miris ima „najbolje ime od svega ikada“, kaže Chung. „Miriše kao zadimljeni bar, ali također miriše raskošno."

Régime des Fleurs Rock River Melody EDP, cijena 224,81 euro

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @alexachung,/PR

Rihanna

Od Jennifer Lawrence do Andréa Leona Talleyja, toliko poznatih osoba komentiralo je da Rihanna jako dobro miriše, što je izazvalo globalnu raspravu o tome koji miris nosi. Nedavno je otkriveno da je njena tajna zapravo bočica parfema Love, Don't Be Shy od Kiliana: Slatka, prikladno dekadentna gurmanska mješavina nerolija i bijelog sljeza. (Premda vjerojatno nosi i svoju vlastitu parfemsku vodu Fenty.)

Kilian Love, Don't Be Shy EDP, cijena 235 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Profimedia/PR

Kate Bosworth

Kate Bosworth vjerna je obožavateljica švedske parfemske kuće Byredo, a njihov prepoznatljivi miris je njihova proslavljena Gypsy Water. U jednom intervjuu je otkrila: „Njihovi mirisi su prekrasni i složeni, seksi i nevini. Postoje tako nevjerojatni slojevi u onome što rade. Ja sam vjerna svojim mirisima.“

Byredo Gypsy Water EDP, cijena 166,26 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @katebosworth/PR

Meghan Markle

Vojvotkinja od Sussexa tvrdi da nosi Jo Malone London Wild Bluebell parfem kao svoj svakodnevni miris. Lagan je i svjež i jedan je od dva njezina 'signature' mirisa koje je otkrila na svom prošlom blogu The TIG. Za večernje prilike navela je ljubav prema parfemu Bvlgari Blv II.

Jo Malone London Wild Bluebell Cologne, cijena 144,54 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Profimedia/PR

Susan Sarandon

Sarandon je otkrila da je ljubiteljica mirisa koji se smatraju muškima. „Nemam prepoznatljiv miris kao takav, ali više volim muške note poput sandalovine“, a moj favorit je Santa Maria Novella Eva. Sklona sam isprobati i prigrliti novi parfem kada preuzmem novu ulogu. Na primjer, Bal à Versailles Jeana Despreza spomenut je u 'Sumraku' koji sam radila s Paulom Newmanom, pa sam to nosila na snimanju.“

Santa Maria Novella Eva EDP, cijena 125 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @susansarandon/PR

Kate Middleton

Kad se Kate udala za princa Williama 2011. godine, nosila je White Gardenia Petals by Illuminum. Mali brend koji stoji iza nježnog, cvjetnog mirisa, preko noći je postao veliki hit, a sve bočice od 50 ml rasprodane su odmah nakon što je objavljena vijest da ga je princeza nosila.

Illuminum White Gardenia Petals,  104,60 eura

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Instagram @_kate_middleton_royal/PR

Možda vas zanima Ovaj Zarin parfem redovito je na listi najpoželjnijih ljetnih mirisa, evo zašto Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @gigihadid/Profimedia

Komentari 0