Beauty

10 trikova kako da mirišeš božanstveno 0-24

Neki ljudi naprosto uvijek genijalno mirišu! Mirišu im i koža i kosa, a tek onda osjetiš i parfem. U čemu je stvar?

Imaš li i ti prijateljicu koja i nakon luđačkog treninga miriše kao svježa ružica? Okej, svjesni smo da je tu stvari u genima, pa i u hormonima... No uvjereni u to da sigurno postoji kakav trik da cijeli dan hodaš u mirisnom oblaku, a da ne poliješ cijelu bočicu parfema po sebi. Istražili smo u čemu je ključ i skupili savjete stručnjaka, pa i parfumera, za kako održati i prolongirati lijep miris. Vjeruj nam, učestalo tuširanje je samo mali dio toga!

1. Balansirana prehrana

Vjerovala ili ne, kada jedeš puno začina, luka ili češnjaka, svi tvoji drugi mirisi padaju u drugi plan jer ćeš ove mirise jače lučiti, čak i kroz kožu i znoj. Ako jedeš dobro, s puno svježe hrane, povrća, voća i čistih proteina, tijelo će biti u savršenom balansu te će najljepše mirise koje staviš na sebe (parfem, mirisni losion itd.) savršeno projicirati. Dobro je znati i da kad piješ alkohol lučiš šećer pa na tebi sve miriše slatko, ali onako, "bolesno", loše slatko!

2. Puno vode

Da bi nam koža ostala elastična i meka treba joj puno vode. Suha koža brže upije parfem, dok meka i hidrirana koža zadržava na površini miris. Voda je zaista ključ za sve!

3. Briga o odjeći

Običan omekšivač je u redu, ali oni skuplji mirisat će posebno dobro i duže zadržavati miris. Postoje čak i proizvodi za pranje rublja napravljeni u suradnji s parfumerijama. To je, naravno, izdatak koji je rijetko kome moguć - ali je opcija, pa smo je spomenuli!

4. Pametno "špricanje"

Želiš li najpametnije iskoristiti miris svoga parfema moraš ga poprskati po cijelom tijelu, jer miris se s tijela otpušta od dolje prema gore. Točke koje ciljaš zapravo su vruće točke na tijelu i chakre; zglobovi, iza koljena, intimna zona, prsa i iza ušiju. Tako će se miris ujednačeno ispuštati s tebe tijekom dana.

5. Miris u slojevima

Danas većina brendova izdaje proizvode i u kremama, losionima, stickovima i gelovima, što znači da se mogu slagati jedni na druge i tako biti intenzivniji i duže trajati. Primjerice, najbolji odabir je losion pa preko njega parfem jer osim što su oboje mirisni, losion će pritom dobro nahraniti kožu što ponovno vodi do toga da je onda hidratizirana i duže ispušta miris. S druge strane, novitet koji je sada hit su parfemi u uljima, jer čini istu stvar poput losiona, a pritom i "zaključavaju" vodu u koži.

6. Miksanje s drugim stvarima

Odličan način za napraviti super bazu za pojačati miris je špricanje preko kože namazane uljem s vitaminom E ili pak korištene preko parfema Molecule 01, što je naravno skuplja opcija. Naime, to je parfem koji se sastoji samo od jednog sastojka, tzv. Iso E Supera, koji se spaja s "kemijom" u našem tijelu i stvara nam specifičan one-of-a-kind naš miris, no pokazalo se kako se ne miješa s parfemima kada se stave jedan na drugi, ali im zato produži trajanje.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

7. Špricanje tijekom dana

Zbog sastava kože i hormona, neke dane ćemo duže projicirati miris, a neke vrlo kratko. S druge strane, neke note brže ishlape od drugih - primjerice citrusi brzo, sandalovina sporo. Upravo zato, najsigurniji način da mirišeš cijeli dugo, dugo je stavljati parfem više puta tijekom dana (zato su idealne putne verzije ili testeri!). Optimalan broj? Triput tijekom dana.

8. Špricanje i van tijela

Miris je dobro nadodati na sve što dotičemo - posteljinu, odjeću, pa i kauč. Možeš ih špricati i na kosu, ali kako većina parfema sadrži alkohol to nije najzdraviji odabir. Dobar odabir je pak pomiješati esencijalna ulja s notom koja je dominantna u našem parfemu s proizvodom za osvježavanje kose ili za styling. 

9. Pronađi pravi

Znamo da je ponekad komplicirano, ali ključ je i u pronalasku pravoga parfema - ne samo mirisom, već i kemijskim sastavom i notama koje se stapaju s našom kožom i s njom najbolje djeluju, pa samim time i duže traju.

10. Uvijek prije testiraj

Parfem nikada ne bi trebala kupiti bez isprobavanja! Kada si sigurna da želiš neki miris prvo ga isprobaj na koži i vidi kako ti stoji tijekom dana, jer tvoj kemijski sastav možda nije kompatibilan s parfemom pa ti neće dobro stajati ili će se odmah nestati s kože. 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0