Beauty

10 proizvoda koje manekenke imaju u kozmetičkoj torbici

Prekrasna koža manekenki samo je donekle stvar gena, beauty proizvodi koje koriste također tu imaju zasluge. Šteta je stoga ne zaviriti u njihove beauty torbice i ukrasti pokoji...

Koliko si samo puta gledala kožu Karlie Kloss ili Jourdan Dunn i bila vrlo ljubomorna? Priznajemo, i mi smo, bezbroj puta! Manekenke su najčešće blažene dobrim genima, pa tako imaju i zavidno lijep ten, međutim i one su prisiljene imati dobru beauty rutinu kako bi ga zadržale. Sjeti se samo koliko dana one provedu pod teškom šminkom i koliko im je koža iziritirana radi konstantnog stavljanja i uklanjanja make upa? Upravo zato, poznate modelsice izabrale su 10 najboljih beauty proizvoda koji im uskaču u pomoć i u najgorim situacijama. Možeš li pogoditi o kojima se radi?

1) Nježna micelarna vodica za lice

Micelarna voda Bioderma Sensibio H20 najdraža je skoro svim velikim vizažistima, a mnogi se kunu u to da se s njom osjećaju čišći nego kada lice operu vodom! Pritom, ona je najnježnija vodica za lice koju možete pronaći na tržištu. Možeš je nabaviti u svim ljekarnama.

2) Lagana krema za lice

Ne postoji poznatija kremica za lice tijekom tjedana mode od ove! Radi se o legendarnoj laganoj kremi za lice iz francuskih ljekarni, Embryolisse Lait-Crème Concentré, koja garantira svjež i sjajan izgled, a ne ostavlja onaj mastan trag.

3) Losion za lice s visokim zaštitnim faktorom

Još jedan proizvod koji se može nabaviti u Francuskoj, točnije na Champs Elyseesu; radi se o losionu za lice sa zaštitnim faktorom 50, Biologique Recherche Lotion P50, koji pritom ne ostavlja onaj neugodan bijeli trag i osjećaj težine. Manekenkama je održavanje mladolike kože nevjerojatno bitno, pa je SPF 50 obavezan!

4) Mast za suhu kožu

Masti u tubici od biljnih ekstrakata, još su jedan od favorita manekenki. Točnije, obožavaju voskasti, masni Homeoplasmine, koji liječi sve od suhih nakupina do uboda kukaca, a koriste ga i kao balzam za usne.

5) Tablete za zdravlje kose

Lijepa kosa bit će još ljepša brinemo li se o njoj iznutra; upravo zato većina manekenki pije pilule ili tablete za jačanje, zdravlje i sjaj kose. Viviscal Extra Strength Hair Nutrient Tablets jedan je od favorita mnogih.  | Autor: miss7 miss7

6) Jaki lak za kosu

Lak za kosu koji održava voluminoznost i poletnost kose, garantirajući da neće biti sljepljenih vlasi ni onog osjećaja "prljavštine" već dan poslije, obavezno se nalazi u svačijoj kozmetičkoj torbici, pa i njihovoj. Prijeko im je potreban za dane kada znaju da će biti u oku javnosti, čak i ako su negdje privatno. Tada koriste L’Oréal Elnett Satin Extra Strong Hold Hair Spray.

7) Kokosovo ulje

I to organsko, naravno! Vjerujemo da već znaš sve njegove benefite, pa i to kako ga istovremeno možeš koristiti za kuhanje i za njegu kose, kože, izbjeljivanje zubiju i još svašta drugo. Isplati ga se uvijek imati negdje kraj sebe.

8) Kremasti highlighter

U ovom poslu bitna je prirodnost, no uvijek možemo malo varati. Da bi naglasile prirodan sjaj i dale licu dašak svježine, manekenke prstima tapkaju kremaste highlightere na ključna mjesta na licu; u kutove oka, ispod luka obrva, povrh nosa i na jagodične kosti. RMS Beauty Living Luminizer jedan je od njihovih favorita, a radi se o vrlo mazivom, svijetlo zlatnom highlighteru. 

9) Crveni ruž za usne

Naravno, ne bilo kakav već onaj s ružičastim podtonom, koji laska većini tonova kože! Idealan je MAC-ov Ruby Woo, čija pigmentirana crvena boja doslovno ostavlja bez dana, a to znaju i manekenke koje ga ludo vole.

10) Maskara

Nije bitno da je zadnji beauty krik već da radi čuda za trepavice. Najbolje je koristiti neke od legendarnih komada poput Maybelline Great Lash Lots of Lashes Mascara, simpatične retro ružičasto-zelene tubice, koja jača dlaku i pritom prekrasno naglašava. Vjerovala ili ne, upravo je ona njihova najdraža maskara!  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0