Beauty

10 nijansi "prljavo plave" boje kose koje su koliko cool, toliko i bezvremenske

  • Tražiš li ideju kako plavu boju učiniti zanimljivijom ili kako biti plavuša, bez da previše izbjeljuješ kosu, "prljavo plava" nijansa je idealna 
  • Jedna je od nijansi koje odgovaraju svima jer može imati toplije ili hladnije podtonove i pramenove koji idu od srednje do tamno plave boje kose
  • Djeluje stoga meko i vrlo prirodno, a mi donosimo 10 primjera kako raznolika prljavo plava može biti

Prljavo plava kosa jedna je od onih svestranih nijansi koje odgovaraju svima i može biti vrlo raznolika, ovisno o podtonovima i pramenovima koje joj dodamo. Izraz se često koristi kada se općenito pokušava opisati plava kosa, ali "prljavu" plavu treba razlikovati od pepeljasto plave ili jagoda plave. Evo kako je opisuju frizeri...

Što je prljavo plava kosa?

To je neutralna nijansa plave, koja djeluje prirodno i meko te ima nijanse srednje do tamno plave kose. Drukčija je jer nije svijetla i "osunčana", a miks s tanijim plavim tonovima čini da izgleda super prirodno. Prljavo plava boja može se postići na bilo kojoj plavoj kosi koja ima "dimenziju" odnosno sastoji se od više tonova.  

Kako najbolje nositi prljavo plavu?

Budući da prljavo plava obuhvaća toliko različitih nijansi i varijacija, postoji bezbroj načina da ju se isfura, no uglavnom su to hladnije, neutralne nijanse koje nisu previše svijetle. Mogu to, na primjer, biti nijanse meda i šampanjca, a frizeri otkrivaju da u posljednje vrijeme žene uglavnom naginju toplijim tonovima. Također, sve je veći trend ostavljanja korijena u prirodnoj boji što izgleda dobro, a i omogućuje prirodnoj kosi da izraste malo više nego kad pramenovi počinju od korijena. No sve je stvar osobnog ukusa. 

Kako održavati prljavo plavu boju kose?

Pa, najbolje je redovito posjećivati frizera, no kod ove boje razmaci između odlazaka u salon mnogo su veći nego svakih 4 do šest tjedana kao kad imamo kosu obojenu u samo jednu nijansu i/ili ne smijeno dopustiti da se vidi korijen druge boje. Između posjeta salonu: šampon za obojenu kosu i dobra hranjiva maska ili regenerator, ovisno o potrebama kose, bit će dovoljni.

10 ideja kako isfurati prljavo plavu kosu

Izvoli, možda te neka od ovih 10 varijanti bojenja inspirira da se i sama odlučiš na prljavo plavu boju kose...

Pepeljasta prljavo plava

 | Autor: @khloekardashian @khloekardashian

Khloe Kardashian svoju je stepenasto ošišanu kosu obojila mješavinom prljavo plavih pramenova i pepeljasto sive podloge. Kontrast je stvorio lijepu dimenzionalnost. 

Prljavo plava u dva tona

 | Autor: Instagram@ciara Instagram@ciara

Ciarina prljavo plava u dva tona sjajno funkcionira na njezinim kovrčama. Živahni prljavo plavi tonovi na vrhovima su spojeni s tamnim korijenom. 

Jagoda prljavo plava

 | Autor: Instagram@gigihadid Instagram@gigihadid

Gigina tamna zlatna je idealna ako želiš topliji ton prljavo plave. Stiliziraj je nježnim valovima i razdjeljkom sa strane.

Tamna prljavo plava

Jennifer Aniston | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Aniston

Prljavo plava kosa Jennifer Aniston ima tamne podtonove. Nosi je ošišanu u profinjene slojeve. 

Prljavo plava u medenim tonovima

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ne želiš pramenove? Nema rpoblema. Pogledaj kakav je miks meda i karamele Beyoncé’s napravila za ovaj nježan look.

Prljavo plava sa svijetlim pramenovima

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Posvijetli prljavo plavu uz pomoć pramenova. Jennifer Coolidge odabrala je medeno plave pramenove koji su se lijepo uklopili. 

Neutralna prljavo plava

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prljavo plava lijepo funkcionira i sama za sebe, ako ne želiš baš ništa dodavati. Odaberi nijansu poput ove Taylor Swift koja na njezinoj dugoj kosi izgleda savršeno prirodno. 

Prljavo plava s pepeljastim pramenovima

 | Autor: Instagram@chrissyteigen Instagram@chrissyteigen

Miješanje hladnih neutralnih pramenova s tamnom bazom posvijetlit će prljavo plavu kosu. Chrissy Teigen nosi tu kombinaciju na dugim slojevima.

Sjajna prljavo plava

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Blake Livelyna duga prljavo plava sjajno odskače od tamnijeg korijena. Divan je i ovaj dodatak za kosu, bijela svilena traka kojom je prizvala stil 60-ih. 

Prljavo plava s tamnim korijenima

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Gisele Bündchen odlučila se za nemarne, plažne valove na svojoj dugoj kosi. Uz ovu prljavo plavu nijansu korijen tamnije boje nije nikakav problem. 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0