Beauty

10 beauty strategija oko svijeta: Jedite kao Francuskinja, zatežite lice kao u Portugalu

Provjerite koji je to egipastki recept za biserni osmjeh i azijski trik za zavodljiv pogled...

1. Facelifting na portugalski način

Žene u Portugalu koriste bjelanjke ukoliko im je neophodan ekspresni lifting lica. Ulupajte jedan bjelanjak i nanesite ga na lice, vrat i dekolte. Ostavite ga da djeluje desetak minuta, a zatim ga odstranite vodom. Primjećujete li razliku?

2. Kopirajte francuski jelovnik

Prehrana je iznimno važna za fizičku ljepotu, osobito ljepotu noktiju. Francuskinje, koje često jedu sir, orašaste plodove, luk i češnjak, poznate su po prirodnoj ljepoti, savršenoj kosi i savršenim noktima. Zašto? Zato što spomenute namirnice sadrže sve vitamine i minerale koji su važni za optimalnu kvalitetu i izgled kose i noktiju.

3. Egipatski recept za biserni osmijeh

Napravite smjesu od sode bikarbone, soli i soka od limuna, nanesite je na četkicu i njome istrljajte zube. Iako je ovo djelotvoran način izbjeljivanja zuba, nemojte ga primjenjivati više od jednom tjedno kako ne biste oštetili zubnu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Tri koraka za laku noć

Nakon uklanjanja make-upa mlijekom, obavezno očistite kožu tonikom, a nakon toga utrljajte hranjivu noćnu kremu ili serum. I ne zaboravite - ne smijete otići u krevet a da ne poduzmete ova tri beauty koraka, upozoravaju stručnjaci s našeg podneblja.

5. Pripremite se za francuski poljubac

Uvijek nosite ruž. Francuskinje ne koriste često sjajilo za usne - one preferiraju ruž, obično crveni, i ne izlaze iz kuće a da ga nisu nanijele na usne.

6. Azijski trik za zavodljiv pogled

Azijske žene imaju lijepe, izražajne oči. Tradicionalno, one ih samo iscrtaju crnom olovkom, i to je sve! No, efekt je fantastičan.

7. Tretman papajom

Ovo voće odličan je čistač kože, idealan za masnu kožu lica. Odrežite veći komad papaje, istrljate njime lice i ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Brazilke kažu da ovaj tretman koži osigurava nevjerojatan sjaj, a pomaže i kod uklanjanja tamnih mrlja na licu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

8. Pospješite rast kose

Indijke su poznate u svijetu po prelijepoj kosi koju njeguju prirodnim maskama i masažom kože glave uljima. Jednom tjedno, utrljajte bademovo, kokosovo ili maslinovo ulje u kožu glave, masirajte pet minuta, ostavite da djeluje deset minuta, a potom operite kosu. Žene u Indiji koriste kokosovo mlijeko i za brži rast kose. Dakle, utrljajte mlijeko u kožu glave, pričekajte jedan sat ili duže, a potom ga isperite.

9. Zeleni čaj kao anti-ageing tretman

Ova vrsta čaja je izvrstan antioksidans. Međutim, Kinezi ga koriste i kao tajno oružje protiv bora. Čaj se ostavi u zamrzivaču tijekom noći kako bi se pretvorio u kockice leda, a ujutro se njima masira lice laganim, kružnim pokretima. Ovo je sjajna strategija i za razbuđivanje!

10. Čašu vina, molim!

Prehrana je, kao što smo već naveli, jedan od presudnih faktora njegovanog izgleda i ljepote Francuskinja. Također, njihova navika povremenog ispijanja vina (naravno, u umjerenim količinama), koje je bogato antioksidansima i polifenolima, korisna je za zdravlje organizma, pa tako i za vanjsku ljepotu.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0