1/11

Baloner – komad koji pristaje uz svaki styling

Trench coat, kod nas poznat pod nazivom baloner, ubraja se u one komade koji su uvijek u trendu, pristaju uz sve kombinacije i podižu svaki styling.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Klasičan, univerzalan, chic i elegantan – uz takve pridjeve nije čudo što se baloner ubraja u najpopularnije i najdraže komade u ormarima žena diljem svijeta. No, baloner je u svojim počecima bio sve samo ne fashion komad. Naime, ovaj must have potječe iz Prvog svjetskog rata, a nosili su ga ni manje ni više nego časnici.

Mala povijest balonera

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Poznate britanske luksuzne kuće Burberry i Aquascutum tvrde da su izumile baloner. Aquascutum tvrdi da je baloner izumio tijekom 1850-tih, dok je Thomas Burberry predstavio dizajn kaputa za kišu za britanske časnike 1901. godine. Tko god od njih bio zaslužan za ovaj komad, Burberry Prorsum održao je popularnost tijekom godina, a danas slovi kao jedna od najpoznatijih britanskih dizajnerskih kuća. Upravo njihov baloner ubraja se među najpoželjnije odjevne komade diljem svijeta koje nose brojne poznate osobe, poput Kate Middleton i Kirsten Dunst.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Fashionistice ne mogu zamisliti modne tjedne bez popularnog Burberry balonera. Tijekom posljednjih godina kreativni direktor Christopher Bailey vješto spaja klasično nasljeđe ove kuće i trendi pomake koji su osvježili Burberry, a s time i njihovu zvijezdu – trench coat.

Naravno, kvalitetni i bezvremenski Burberry baloner ne može si priuštiti svatko, no prednost popularnosti određenog komada je bogata ponuda dotičnog u trgovinama highstreet brendova. Baloner više nije investicija za koju moramo štedjeti mjesecima! I oni iz highstreet trgovina podjednako su chic, klasični i elegantni.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Komad za sve modne kombinacije

Tajna balonera leži u njegovoj praktičnosti i univerzalnosti. To je odjevni komad koji pristaje uz sve kombinacije i sve prigode. Podjednako dobro zaokružit će casual dnevni styling, kao i onaj glam večernji. S njim ne morate razmišljati o kombinacijama, on je komad sam za sebe iza kojeg stoji povijest i popularnost.

Baloner možete nositi uz sve odjevne komade, haljine, traperice, suknje i kratke hlače. On se vješto stapa sa stylingom i ovisno o tome što imate na sebi, takav dojam ćete ostaviti. Uz glam haljinu baloner se pretvara u pravi večernji komad, a uz ravne cipele i casual traperice u idealnog dnevnog suputnika.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Prilikom kupnje balonera pripazite na odabir prikladnog modela. Strukirani modeli izvrsno se uklapaju uz ženstven stil, dok oni širi ravnog kroja pristaju uz urbane kombinacije u kojima prevladavaju takozvani muški komadi. Razlika je također i u odabiru materijala – sjajni i finiji materijal čuvajte za večer, dok onaj „matirani“ nosite i za dan i za večer. Chic ćete djelovati i kad zavežete baloner i nosite ga kao glavni odjevni komad i zvijezdu vašeg stylinga.

U galeriji detaljnije pogledajte kako trendseterice nose baloner te popularne modele iz hrvatskih highstreet trgovina...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0