Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu.
Okruglice od mljevenog mesa nalazimo u mnogim jelima, mogu biti veće, manje, pržene, pečene na roštilju, kuhane... idejama i kombinacijama nema kraja. Švedske mesne okruglice prvo se prže, a zatim kuhaju u umaku, a poslužuju se najčešće s pireom od krumpira ili uz tjesteninu. Šveđani će uz ove okruglice obavezno poslužiti i džem od brusnica ili raznog šumskog voća.
Ja sam taj dio preskočila, meni osobno džem u ovoj priči nije neki bingo, ali zato sam bila široke ruke sa svježom sezonskom salatom.
Sastojci (za 30 okruglica):
- 400 g mljevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine)
- 1 jaje
- 1 manja glavica luka
- 1 žličica nasjeckanog kopra
- 1 žličica nasjeckanog peršinovog lista
- 100 g krušnih mrvica
- 100-120 ml mlijeka
- sol, papar
- ulje
- maslac
- 1 žlica oštrog brašna
- 500 ml mesnog temeljca
Cijeli recept pročitajte na Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.