19. ožujka 2014.

Autoportreti sa stilom uz Samsung NX mini

1/9

Samsung Electronics predstavio je NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama na svijetu. Lako prijenosni i stilizirani dizajn ovog pametnog fotoaparata, u kombinaciji s vrhunskom kvalitetom fotografija čini ga savršenim izborom za stvaranje odličnih snimaka i pohranjivanje posebnih trenutaka korisnika.

Uz mogućnost bežičnog povezivanja korištenjem NFC i Wi-Fi tehnologija, korisnicima omogućava snimanje impresivnih fotografija, koje potom mogu jednostavno i brzo podijeliti s prijateljima.

 | Autor:

''NX mini odlikuje se stilom i sadržajem, savršen je suputnik za trendsetere koji traže zabavan način kako zabilježiti trenutke svog života u vrhunskoj kvaliteti fotografija. Samsung je predstavio prvi zakretni zaslon na fotoaparatu 2011. godine kao predvodnik selfie trenda te je dizajnirao uređaj kao odgovor na rastuće zahtjeve korisnika. Ovaj pristup nastavljen je s modelom NX mini, koji se odlikuje značajkama poput 3-inčnog rotirajućeg zaslona te širokokutnih leća ekskluzivno napravljenih da zadovolje globalnu strast za snimanjem selfie-a. Njegovo lagano kućište također znači da ga korisnici mogu udobno smjestiti u svoj džep od hlača ili jakne, kako bi mogli snimati svugdje i u svakom trenutku'', izjavio je Myoung Sup Han, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela fotoaparata u Samsungu.

 | Autor:

NX mini dolazi u kompaktnom metalnom kućištu s luksuznom završnom obradom, što ovaj fotoaparat čini prirodnim izborom za modno osviještene fotografe sa stavom. Uređaj će biti dostupan u pet različitih boja; bijeloj, rozoj, pepermint zelenoj, smeđoj i crnoj, kako bi korisnici mogli odabrati uređaj koji u potpunosti odgovara njihovom stilu.

 | Autor:

Kako bi zadovoljio rastuće potrebe korisnika i pratio globalne trendove, NX mini opremljen je nizom ekskluzivnih značajki koje omogućavaju korisnicima da bez puno napora uživaju u trendu snimanja vlastitih portreta. S velikim zaslonom dijagonale tri inča, koji se okomito zakreće za 180 stupnjeva, korisnici mogu snimiti savršene autoportrete u visokoj rezoluciji. Istovremeno, devet-milimetarske širokokutne leće omogućavaju korisnicima NX mini aparata snimanje grupnih fotografija s razdaljine od svega pola metra, kako bi zabilježili zajedničke trenutke s prijateljima.

 | Autor:

NX mini opskrbljen je snažnom opremom u malom tijelu. Njegov jedan-inčni 20,5-megapikselni BSI CMOS senzor omogućava snimanje fotografija u visokoj razlučivosti, kako na snimci ne bi promaknuo niti jedan detalj, rečeno je prilikom predstavljanja. Istovremeno, a zahvaljujući najvišoj rezoluciji u ovoj klasi uređaja, fotografije snimljene NX mini odlikuju se bogatstvom boja i naglašenih tonova.

 | Autor:

Samsung je pripremio tri dodatne izmjenjive leće za NX mini, prilagođene upotrebi s tijelom NX mini uređaja - NX-M devet-milimetarski F3.5 ED širokokutni objektiv dizajniran je za snimanje pejzaža i auto portreta. Slijedi NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS mikro kompaktna zoom leća, koja se zahvaljujući malim dimenzijama može prenositi u džepu, a korisniku omogućava brojne mogućnosti snimanja, od širokokutnih fotografija do telefoto snimaka s optičkom stabilizacijom slike. Zaključujući ponudu objektiva za ovaj kompaktni fotoaparat, Samsung je predstavio NX-M 17 mm F1.8 OIS leću koja korisnicima omogućava snimanje subjekata bogatih detalja koji se izdvajaju od okoline.

 | Autor:

Vlasnici NX mini uređaja moći će koristiti i 15 postojećih NX objektiva, uz pomoć posebnog adaptera. Za kraj, spomenimo kako ovaj Samsungov pametni fotoaparat mjeri 110,4 x 61,9 x 22,5 milimetra i s baterijom teži svega 196 grama.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Komentari 0