Aromatizirajte sami svoju kavu

Naučite kako pravilno kombinirati začine i uživati u novim okusima omiljenog jutarnjeg napitka

Volite izvorni okus i miris kave, ali ne zazirete ni od aroma koje je mogu dodatno oplemeniti? Donosimo Vam savjete kako aromatizirati kavu u kućnoj radinosti.

Postoje neki okusi koji se tradicionalno kombiniraju s okusom kave. To su slatkaste i intenzivne arome vanilije, cimeta, anisa, kardamoma, citrusnih nota, ali i aromatična alkoholna pića poput ruma ili likera Amaretto di Saronno.

Jednostavan način za aromatiziranje kave je da u hermetički zatvorenu posudu sa cijelim zrnima kave stavite nekoliko mahuna vanilije. Zrna kave su sklona apsorpciji raznih tvari (zato se i čuvaju u hermetički zatvorenoj i vakumiranoj ambalaži) i stoga će brzo upiti aromu vanilije. Što duže tako čuvate kavu, aroma vanilije će biti intenzivnija. Prije mljevenja uklonite mahune vanilije.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ako preferirate kombinaciju cimeta i kave, kao što je vole Brazilci, natrgajte nekoliko štapića cimeta u hermetički zatvorenu posudu s kavom u zrnu. Kada meljete kavu sameljite i štapiće cimeta s kavom i dobit ćete ugodnu aromu cimeta u kavi.

Privlačna aroma kave može se dobiti i dodatkom sušene kore naranče u spremnik sa kavom u zrnu. Nakon što ste skuhali kavu koja je upila arome naranče, dodajte joj žlicu kakao praha i uživajte u kombinaciji okusa kave, čokolade i naranče.

Više saznajte na portalu Gastro.hr

Photo: Thinkstock

Komentari 0