12. ožujka 2012.

Apple predstavio novi iPad

Apple je predstavio novi iPad, treću generaciju svog mobilnog uređaja, koji je kada se pojavio na tržištu definirao potpuno novu kategoriju.

Novi iPad koristi novi Retina zaslon, novi Apple A5X chip s quad-core grafikom i 5-megapikselnu iSight kameru s unaprijeđenom optikom za dobivanje čudesnih fotografija i 1080p HD video snimaka. iPad s Wi-Fi +4G se povezuje na najbržu mrežu, uključujući 4G LTE mreže, i nesmetano radi cijeli dan s baterijom u trajanju od 10 sati  dok je i dalje nevjerojatno tanak i lagan. 

"Novi iPad redefinira kategoriju ovog proizvoda koju je Apple stvorio prije manje od dvije godine, čime se najviše utjecalo na stvaranja nevjerojatnih iskustva ljudi i tehnologije. Novi iPad sada ima najveću razlučivost zaslona ikad viđenu na mobilnom uređaju s 3.1 milijuna piksela, donoseći tako nevjerojatno čist i oštar tekst te vidljive detalje na fotografijima i video zapisima", rekao je Philip Schiller, Appleov stariji potpredsjednik Worldwide marketinga.

 | Autor: Novi iPadov Retina zaslon pruža četiri puta veći broj piksela od iPad 2, tako gust da ljudsko oko nije u stanju razlikovati pojedinačne piksele kada uređaj držimo na normalnoj udaljenosti, čineći da internet stranice, tekst, slike i video izgledaju izuzetno jasno i realno. 3,1 milijuna piksela u Retina zaslonu su više od milijun piksela nego na HD TV-u, a 44 posto povećana zasićenost boja na novom iPadu stvaraju boje koje su nevjerojatno bogatije, dublje i življe. Filmovi se sada mogu gledati u punoj HD 1080p razlučivosti, što daje neusporediv doživljaj gledanja na mobilnom uređaju.

Fantastičan novi zaslon

Snažan novi A5X čip s četverojezgrenom grafikom posebno je dizajniran od strane Applea kako bi osiguralo brz odziv, podržavajući novi zaslon. S dvostrukom grafičkom izvdebom A5 čipa, A5X pruža vrhunsku ravnotežu između performansi i energetske učinkovitosti, tako da korisnici mogu uživati u svim prednostima fantastičnog novog zaslona s Multi-touch™ sučeljem koje reagira brzo i bez zapinjanja, unaprijeđenim igrama, nevjerojatnom vizualnom dubinom i cjelodnevnom baterijom po čemu je iPad poznat.

iSight kamera ima 5 megapikslea i naprednu optiku za fotografiranje zapanjujućih slika i snimanja Full HD videozapisa. Osvjetljenje sa stražnje strane omogućuje snimanje izvrsnih fotografija u slabim svjetlosnim uvjetima i novi video stabilizator donosi sliku bez utjecaja drmanja što je tipično za snimanje s uređajima iz ruke. Slike se može gledati na velikom Retina zaslonu, zatim uređivati, poboljšavati i lako dijeliti s prijateljima i obitelji koristeći ugrađenu Photos app na iPadu. Novi iPad omogućuje brzo preuzimanje datoteka kao i upload, tako da se web stranice prikazuju nevjerojatno brzo a e-mailovi s velikim privicima mogu biti poslani i primljeni lako. Perosnal Hotspot se može koristiti za brzo dijeljenje mrežne veze na vašem iPadu s do 5 drugih uređaja koristeći Wi-Fi, Bluetooth ili USB.

 | Autor: Novi iPad također podržava diktiranje, još jedan nevjerojatan način da napravite neke stvari  koristeći svoj glas. Umjesto tipkanja, dodirnite ikonu mikrofona na tipkovnici, tada recite što želite reći i novi iPad «sluša». Dotaknite «Done», i iPad pretvara vaše riječi u tekst. Diktiranje se može koristiti za pisanje poruka, vođenje bilješki, pretraživanje Interneta i još mnogo toga. Diktiranje također radi s third-party aplikacijama, tako da možete ažurirati svoj Facebook status, Tweet, ili pisati Instagram naslove.

iPad radi s gotovo 585,000 aplikacije dostupnih na App Store ™, uključujući i više od 200.000 nativnih iPad aplikacija, od širokog spektra kategorija, uključujući knjiga, igri, trgovine, vijesti, sporta, zdravstva, komentara i putovanja. Novi iBooks ® 2 app za iPad omogućuje korisnicima da doživite potpuno novu vrstu e-knjiga kojje su dinamične, zanimljive i uistinu interaktivne. iBooks je stvoren pomoću Appleovog novog iBooks Author nudeći prekrasne, s prikazom preko cijelog ekarana, ebooks s interaktivnim animacijama, dijagramima, fotografijama, videa, bez premca navigaciju i još mnogo toga.

Komentari 0