28. lipnja 2013.

Ana Tevšić otkrila tajne mamine kuhinje

Žarko Bašić/Pixsell.

Moja kuhinja: Ana Tevšić o fascinaciji domaćom istarskom kuhinjom i receptima koje je naslijedila od mame.

Kada su na našem partnerskom portalu razmišljali o tome tko bi mogao biti osoba koja će otvoriti novu seriju članaka koje će pod zajedničkim nazivnikom Moja kuhinja objavljivati jednom mjesečno na Gastro.hr-u, odmah im je na pamet pala mlada i uspješna produkt dizajnerica koja je svoju ljubav prema kuhanju vješto integrirala i u svoj rad. Ana Tevšić ima samo 27 godina, a brzo nakon što je diplomirala produkt dizajn na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu, svojim je kreativnim i praktičnim dizajnerskim rješenjima oduševila ne samo domaću, već i svjetsku dizajnersku scenu.

Njezini proizvodi za uređenje doma osvajaju na prvi pogled. Teško je odoljeti vješalici u obliku usana Chew on This!, Crooked stoliću po kojem se može pisati, otkačenim metalnim Twister lusterima ili Hexagon seriji stalaka i stolića napravljenoj od metalne konstrukcije i gumenih traka u boji. Ono što je nas posebno oduševilo jest Anin serijal proizvoda inspiriranih gastronomijom – Nonina borša, platnena vreća u kojoj se nalazi drveni pribora za kuhanje s laserski ugraviranim tradicionalnim istarskim receptima Anine bake.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Tu su još mini setovi Dress Up (borša, marama, krpa i pregača), Pasta (borša, krpa, valjak s receptom za njoke i pljukance i daska s receptom za fuže) i Sweet (borša, daska s receptom za kroštule i žlica s receptom za fritule), Puu - drveni set za posluživanje hrane i Paperpot, lončanice za cvijeće i začinsko bilje izrađene od nepropusnog i nepoderivog materijala.

Ana je rođena Puljanka koja živi i radi u Zagrebu, no njezina strast prema kuhanju vuče čvrste korijene u istarskoj kuhinji uz koju ju vežu mirisne uspomene na kuhinju njezine bake za koju kaže da je radila najbolje fuže, pljukance i njoke koje je ikad probala. Ana se jasno sjeća fantastičnog mirisa domaće kuhinje none Foške, čije je originalne recepte ugravirala na svoje setove za kuhanje. Ana je odrastala u obitelji strastvenih zaljubljenika u hranu i kuhanje, a njezina majka Silva Celebrini, novinarka Hrvatske radio televizije, imala je veliku ulogu u Aninoj kulinarskoj inspiraciji.

Više o Aninoj kuhinji saznajte na portalu Gastro.hr

Komentari 0