27. studenoga 2014.

Ana Bogdan predstavlja prvu kampanju

Ivan Gudić.
1/7

Mlada splitska dizajnerica Ana Bogdan, pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll, oduševila je debitantskom kolekcijom prikazanom na nedavno održanom Perwoll FASHION.HR-u, a tim je povodom snimila i svoju prvu kampanju. Snimana na lokacijama dalmatinske zagore koja u sebi nosi povijesnu notu baš kao i kolekcija koja se referira na stari Rim i njihovu vojnu uniformu, kampanja je odličan nastavak Aninog kreativnog izričaja.

„Ovo je moje prvo iskustvo u snimanju profesionalne kampanje i bilo je jako je izazovno pokušati prenijeti ideju i viziju koju sam imala dok sam radila kolekciju kroz fotografiju, ali imala sam odličnu ekipu i vjerujem da smo uspjeli u tome“, kaže o svojoj prvoj kolekciji i kampanji Bogdan.

 | Autor: Ivan Gudić Ivan Gudić Na tragu njezine pobjedničke kolekcije, kojom je osvojila glasove stručnog žirija, bazirane na proučavanju odjeće drevnog Egipta, Bogdan je za svoju debitantsku kolekciju inspiraciju potražila u kulturi i simbolima starog Rima te promišljanju o funkcionalnim i estetskim elementima vojnih odora rimskih legionara. U nijansama nježne ružičaste, bež te tamno sive i smeđe, okosnicu kolekcije čine ženstvene haljine i kombinezoni.

Posebno interesantno djeluje kontrastno spajanje strogih dijelova vojnih uniformi poput 'ljuskica' sačinjenih od kože te mekih linija koje nježno ističu ljepotu ženske siluete.

 | Autor: Ivan Gudić Ivan Gudić Kombinacija nježne ružičaste i tamne smeđe stvara neopisivo lijep i elegantan spoj koji istovremeno djeluje i krhko i jako, no, prije svega izrazito sofisticirano.

 | Autor: Ivan Gudić Ivan Gudić Zaštitno lice Anine prve kampanje je Doris Ivančić iz agencije Talia Models, a fotografije potpisuje mladi fotograf Ivan Gudić uz asistenciju Marijane Skender. Za make up je zaslužna Matija Marin, dok frizuru potpisuje Angela Uršić iz salona Locks.

Komentari 0