Muž je rekao ženi da odabere između njega ili njezinih pasa. I odabrala je.

Facebook/@Bedsforbullies Sanctuary - LTC with TLC
Vidi originalni članak
  • Liz Haslam obožava pse cijeli život te je pokrenula fondaciju za spas pasa bez doma
  • Briga o 30 pasa i dugovi koji su se gomilali bili su previše za njenog supruga
  • "Pa oduvijek zna da volim pse, što je mislio da ću izabrati?!" rekla je Liz 

MODA Pronašle smo genijalne modele cipela koji će vizualno izdužiti tvoje noge

Za Liz Haslam pojam su sreće potrebiti psi kojima pruža dom i njegu, a zauzvrat dobiva neograničenu količinu ljubavi i zahvalnosti. Ta je posebna vrsta ljubavi toliko jaka da ju Liz ne bi mijenjala ni za što na svijetu, doslovno. Tu je tvrdnju potkrijepila činjenicom da je između svog partnera i pasa odabrala - PSE. No, što se krije iza pozadine priče?

Liz i Mike su se upoznali i zaljubili sa samo 16 godina, a oženili se čim je Liz završila školu. U svom su 25-godišnjem braku dobili i sina Ollija. Sve ovo zvuči kao jedna topla ljudska priča da Liz sa strane nije imala još jednu veliku ljubav - u obliku slatkih četveronožaca. Otkad je bila dijete, Liz je bila luda za psima, a s godinama je ta ljubav samo rasla.

Kad su se preselili na selo, Liz se poveselila kako sada ima dovoljno mjesta za pokretanje vlastitog biznisa koji ne samo da će joj napuniti novčanik, već i srce. Radi se o fondaciji Beds for Bullies koja potrebitim psima pruža sklonište. No, nisu svi bili sretni kao ona. Mike je imao osjećaj da im se brak svodi samo na pse kojima Liz posvećuje svo svoje vrijeme. Uslijed već pomalo zategnutih odnosa, Mikeu je jednog dana prekipjelo te je postavio nevjerojatni ultimatum: "Ili ja ili psi". 

On je od početka znao da je Liz cijeli život okružena psima s obzirom da joj je majka uzgajala pse, a otac posjedovao tvrtku koja se bavila psećom hranom. "Mislila sam da mu je jasno da nakon punih 25 godina ne postoji nikakva šansa da ću se odreći svojih pasa. Ne znam što je očekivao", rekla je Liz. 

No, Mike je jednostavno imao osjećaj da im se brak svodi samo na pse koji ga postavljaju tek na treće mjesto njezine liste prioriteta. "Moja strast prema psima je naposlijetku ipak bila previše za mog supruga". U jednom se trenutku brinula o čak 30 pasa koji su zahtijevali detaljnu brigu i njegu ne ostavljajući joj vremena ni za što drugo. Provodila je oko 18 sati dnevno brinući se o psima, izvodeći ih u šetnju i trošeći stotine dolara za medicinsku opremu što ih je naposlijetku dovelo do veterinarskog duga od, preračunato, oko 30.000 kuna. Liz je čak neko vrijeme morala živjeti i u šatoru jer nije mogla platiti stanarinu.

Life&style Razumije li moj pas doista što mu govorim? Jer, tako me pametno gleda...

Sklonište je nastavilo raditi zahvaljujući donacijama i poslićima čuvanja pasa kada im vlasnici negdje otputuju, a trenutno je u potrazi za novim mjestom gdje će se preseliti. Gdje je Mike, ne znamo. 

Posjeti Miss7.24sata.hr