Djevojka koju je otac zalio kiselinom inspirira žene diljem svijeta

Instagram @haileybieber
Kad je imala samo dva mjeseca, Indijka Anmol Rodriguez obilježena je za cijeli život
Vidi originalni članak

Dok ju je majka dojila, otac 23-godišnje Anmol Rodriguez obje ih je zalio kiselinom. Majku je ubio, a djevojčicu unakazio i to iz nezadovoljstva što su dobili kćer. Otac je dobio zatvorsku kaznu, a malena Anmal provela je pet godina pod liječničkim nadzorom. Nakon toga završila je u sirotištu gdje se obrazovala, završila studij i kasnije počela samostalno živjeti. Bila je odličan student, ali nije imala s kim pričati za vrijeme ručka. 

"Curama je bilo čudno što volim modu i pratim trendove. Zurile su u mene i pitale se šta se dogodilo s mojim licem", rekla je jednom prilikom. 

Dvadeset tri godine nakon tragičnog događaja, Anmal je prebrodila svoje psihičke probleme i postala inspiracija brojnim ženama koje dijele njezinu sudbinu. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama u Mumbaiju u zapadnoj Indiji, uspjela je stvoriti organizaciju koja pomaže djevojkama i ženama poput nje. Ova hrabra žena prikuplja sredstva za rekonstruktivnu kirurgiju i vodi Fond za žrtve napadnute kiselinom "Sahas", koji je do sada posredovao u zapošljavanju 20 žrtava i organiziranju raskošne svadbe za njenu prijateljicu.

5 COOL TRIKOVA Traperice i pulover: 5 načina da ova kombinacija više nikad ne bude dosadna

"Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu upotrijebiti svoje vještine, pronaći posao i živjeti od svojeg novca. Ja želim postati kao žrtva koja je preživjela napad kiselinom postati manekenka i proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života. Nadam se da ću inspirirati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene", izjavila je 23-godišnja Indijka, piše The Sun

"Nadam se da ću inspirirati druge žene žrtve napada kiselinom da ne sakrivaju lice pod velom, već da vjeruju u sebe i ponosno koračaju kroz život. Kiselina može promijeniti našu vanjštinu, ali ne i našu dušu. Iznutra smo i dalje iste osobe i trebamo se prihvatiti onakvima kakvi jesmo i živjeti sretno", ističe Anmal. 

Posjeti Miss7.24sata.hr