"Umirala sam godinama"... Na Severinin bolni vrisak reagirale majke koje dijele sličnu sudbinu

Pixsell/Marko Lukunić
Vidi originalni članak
  • Prošlo je 10 mjeseci otkad je Severini Kojić oduzeto skrbništvo nad sinom
  • Pjevačica je tim povodom ostavila dirljivu poruku na svome Instagram profilu koja je pokrenula lavinu komentara
  • Podršku su joj pružili mnogi, a posebno su se isticale emotivne poruke majki koje prolaze kroz sličnu situaciju

‘Danas je dan kad srce zastaje’, napisala je Severina na svome Instagram profilu ukazujući na oduzeto joj skrbništvo nad sinom Aleksandrom prije 10 mjeseci. Krajem studenog prošle godine sutkinja Općinskog zagrebačkog građanskog suda odlučila je da će maloljetno dijete nastaviti živjeti s ocem, Milanom Popovićem. 

‘’Punih je 10 mjeseci od 'privremene mjere' kojom mi je oduzeto dijete. Ta 'privremena mjera' je odredila da dijete kod mene prespava dva puta mjesečno. Da ga vidim 10 sati pod radnim tjednom i svaki drugi vikend koji počinje subotom u 10 h. I tako 10 mjeseci. 'Privremeno'. Osjećaj kao kad vaš najglasniji vrisak kao da nitko ne čuje. Ili ne želi čuti’’, napisala je Severina u dirljivoj poruci.

Sudski spor Severina Kojić ne skriva svoju tugu: "Znaš, sine to su samo neki papiri koje je netko ispisao"

Pjevačica je dodala kako ništa ne boli više od patnje za djetetom. ''U toj agoniji ono što najžešće peče kao neprekidna žeravica u stomaku je nepravda, jer kao da ju nitko ne čuje i ne vidi. Vjerujte, ponekad i najjače srce teško izdrži nastaviti kucati. I svaki otkucaj ostavlja jedan ožiljak. I tako 10 mjeseci.’’, dodala je Severina. 

Severinina dirljiva poruka dotaknula je srca mnogih majki iz područja cijele regije, koje same prolaze kroz slične situacije. 

Bosanskohercegovačka pjevačica Selma Bajrami koja sama prolazi kroz slično iskustvo poslala je poruku ohrabrenja našoj pjevačici. 

"Meni već sedam godina podmeću i pokušavaju oduzeti sina. Sedam godina agonije i straha, u tuđoj zemlji i borba još nije prestala. Seve, moraš biti jaka, bori se za svoja prava i svog sina. Imaš svu podršku svih nas. Pravda će pobijediti, vjeruj u Boga", napisala je Selma.

S društvenih mreža Severina na Instagramu objavila sretnu vijest te primila mnoštvo poruka podrške

Javila se i pratiteljica koja se borila za skrbništvo nad svoje troje djece. 

‘’Draga Severina, i sama sam prošla kalvariju.... troje djece. I nikoga u ovoj državi čak nije ni briga kako se osjećaš kao majka. Trenutno se svi bore za prava očeva i slažem se s njima. I otac ima pravo vidjeti dijete, biti s njime, ali je prirodno da je majka ta koja je uz dijete, a otac taj koji viđa privremeno. I da... srce ti taj dan stane kad poslušaš presudu... i pitaš se kako je to moguće, pitaš se kako ćeš uopće preživjeti bez svojih anđela. A eto... već je tome 7 godina... 7 godina ..... a rane i dalje peku... ne zacjeljuju’’, napisala je iskreno pratiteljica.

Među više od milijun ljudi koji prati Severinin Instagram profil svoju ispovijest podijelila je još jedna mama. 

‘’ Na žalost to tako funkcionira u ovoj zemlji. U mom slučaju već 12 i pol godina. I tko kaže da vrijeme liječi sve rane...ovu ranu ne liječi... A što je još teže prihvatiti, jest to da nisam ni loša majka, ni narkoman, ni alkoholičar... Niti zanemarujem dijete.’’, napisala je pratiteljica. 

Još jedno gorko iskustvo podijelila je Severinina pratiteljica. 

‘’Prošla slično, umirala godinama, bila i bez tih 10 sati. Prošlo je, proći će i tebi. Ne troši snagu na nepravdu, štedi je za tu ljubav, za taj zagrljaj. Dječje duše ljubav prepoznaju čak i kad odrastu’’, uputila je ohrabrenje. 

Poruke podrške Severini su uputile i neke poznate Hrvatice.

Josipa Pavičić Bernardini Severini je uputila dobronamjeran savjet i priznala da je njezina poruka posebno rastužila. 

"Draga S, kad misliš da više ne možeš, baš tada najviše trebaš. Jer..., Život voli ustrajne. A ti jesi ustrajna i hrabra i snažna i postojana i topla... rasplakala sam se čitajući tvoj bolni vrisak na papiru. Šaljem ti ljubav i vjerujem u tebe. Vjerujem u ljubav",  napisala je Josipa.

Svijet slavnih Očekivalo se da će Severina Igoru čestitati godišnjicu braka, ali ona je objavu posvetila drugoj osobi

Voditeljica Karmela Vukov Colić također se obratila Severini. ‘’Grlim te. Grlim vas dvoje divnih’’, napisala je. Iva Radić napisala je : ‘’Ne postoji dalje od vas dvoje’’. 

O Severininom slučaju mišljenje su ranije dali i upućeni. Smatraju kako je odluka suda da se vrijeme koje će dijete provoditi sa svakim od roditelja tako “rascjepka” vrlo neobična. U velikoj većini slučajeva sudovi dijete dodijele majci, osim ako struka utvrdi da ona nije podobna biti skrbnica.

Posjeti Miss7.24sata.hr