Serija Seks i grad vraća se bez Samanthe. Stoji li 20 godina sukoba SJP i Kim Cattrall iza toga?

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Nakon godina i godina nagađanja i glasina, serija „Seks i grad“ napokon se vraća na ekrane s 10 novih epozoda
  • Međutim, dolazi do jedne goleme promjene – Kim Cattrall, neće sudjelovati u novom projektu
  • Seks i grad bez Samanthe je Seks i grad bez seksa. Fanovi su zgroženi, a iza svega, čini se, stoji velika svađa

10 novih, polusatnih epizoda prikazivat će poznate likove kako se nose sa životom, ljubavlju i prijateljstvom u 50-ima, što se pokazalo još složenijim nego u 30-ima. Sarah Aubrey, voditeljica izvornog sadržaja na HBO Max rekla je: „Odrasla sam s tim likovima i jedva čekam vidjeti kako je njihova priča evoluirala u ovom novom poglavlju, s iskrenošću, dirljivošću, humorom i voljenim gradom koji ih je uvijek definirao.“ Povratak serije na svom je Twitteru potvrdila i Cynthia Nixon koja glumi Mirrandu.

Međutim, Kim Cattrall, koja je kao seks simbol često krala slavu Carie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), neće se vratiti u „Seks i grad“. Najavila je to još 2017. godine, a navodni razlog bio je neslaganje s producentskom kućom. 

Ali, čini se da je uzrok zapravo u neslaganju između dvije glumice, odnosno Cattrall i Parker. Špekulacije o lošem odnosu u desetljeću dugoj profesionalnoj vezi između glumica počele su čim se sezona serije približila kraju, a pojačale se nastavcima filmova i konačno došle do izražaja ove godine u mješavini osobnih tragedija, intervjua s poznatim osobama i komentarima na društvenim mrežama. 

Greške u karijeri Ovi glumci preziru likove koji su ih proslavili, a neka imena na ovoj listi uistinu nismo očekivali

Na 20-godišnjicu Seksa i grada, evo kratkog vodiča za dugogodišnji sukob između Sarah Jessice Parker i Kim Cattrall

  • U rujnu 2004. godine, nakon završetka šeste i posljednje sezone „Seksa i grada“, Cattrall nije sjedila u blizini svojih kolegica na dodjeli Emmyja. Bio je to prvi znak da nešto nije u redu.
  • Uoči izlaska filma „Seks i grad“, glumačka ekipa govori o navodnim sporovima oko plaća i sukobu između zvijezda. Postojala je napetost oko plaće još od druge sezone. Prema priči, "Cattrall je otvoreno odbila sudjelovati u filmu osim ako joj ne plate više."
  • Cattrall je u nadolazećim godinama opovrgnula glasine u nekoliko navrata te izjavila kako su tračevi o sukobu između njih dvije neistinite, pripisujući im ogovaranje i seksizam. "Mislim da je Sarah bila u pravu: ljudi ne žele vjerovati da nastavljamo", kaže Cattrall. “Previše su uložili u ideju da se dvije snažne, uspješne žene međusobno bore. Istina je da smo prijateljice i da se slažemo i da zajedno radimo dobar posao. A to valjda nije neka vijest.“ 
  • Međutim, oči izlaska filma „Seks i grad 2“, 2010. godine, Parker je izjavila kako su svađe na setu bile „dugačke i mučne“. 

  • Nakon nekoliko godina zatišja, Cattrall uništava nade obožavatelja „Seksa i grada“ kada u intervjuu 2016. godine kaže kako misli da je za sada vrijeme s serijom gotovo.
  • Sljedeće dvije godine Cattrall pokušava stati na loptu tvrdeći kako se ne smatra divom i kako su navodi da traži puno novaca za snimanje neistiniti , ali ipak je u jednom intervjuu izjavila kako "nikad nije bila prijateljica s glumačkom ekipom 'Seks i grada'“  te je prozvala Parker rekavši da je "mogla biti i ljepša" (izjavila je to 2018. godine). 
  • Nedugo potom, početkom 2018. godine, Cattrall je objavila vijest o tragičnoj smrti svog brata. Parker je navodno pružila ruku podrške svojoj kolegici, ali Kim je komentirala na svom Instagramu kako Parker nije ni njezina obitelj, a niti prijateljica, nazivajući je i "okrutnom" i "licemjerkom". Također navodi da je pravi razlog završetka serije bila kultura "zlih djevojaka".

Stars Kim Cattrall, zvijezda 'Seks i grada', iskreno je progovorila o svojim godinama i o seksualnosti

  • Premda je Sarah Jessica Parker u nekoliko kasnijih intervjua pokušala primiriti situaciju izjavama kako „nikada nije bilo zle krvi između nje i Cattrall“ te kako „su sve četiri glumice bile uvijek jednake i provele su 10 i više lijepih godina zajedno“, Samanthe u novom nastavku serije neće biti… Šteta… 

 

Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr