Prve reakcije na House of Gucci: od "Lady Gaga zaslužuje Oscara" do "film je totalno zbrčkan"

Instagram/@marianne_theodorsen
Vidi originalni članak
  • House of Gucci, kriminalistička biografska drama Ridleyja Scotta jučer je imala svjetsku premijeru; u naša kina stiže 2. prosinca
  • Prva publika i kritičari o filmu imaju podvojene stavove i smatraju ga "zbrčkanim", ali Lady Gaga je zato u mnogim očima već osvojila i Oscara - saznali smo što se to o njoj piše
  • Na premijeru je stigla u grandioznoj ljubičastoj haljini slavne modne kuće i potvrdila svoj status glazbene i glumačke dive

Dugoočekivana biografska drama, i vjerojatno najočekivaniji film godine, o slavnoj obitelji i još popularnijoj modnoj kući, House of Gucci, stigao je na velika platna. Nakon senzacionalne premijere u Londonu uslijedile su i prve reakcije, pozitivne, ali i one negativne.

Dok se svi dive izvedbi Lady Gage i Ala Pacina, publika, izgleda, samim filmom nije zadovoljna. Puno se više očekivalo od legendarnoga Ridleyja Scotta koji potpisuje njegovu režiju, a na meti su bile i izvedbe ostatka glumačke ekipe. "House of Gucci je napuhan i neujednačen nered koji izgleda kao dva različita filma u jednom. Svaki pojedini član glumačke ekipe ponaša se kao da je u drugom filmu osim Ala Pacina, koji je, čini se, razumio zadatak" napisao je, na primjer, jedan kritičar, dok ga je druga kritičarka opisala kao "nevjerojatno seksi film, eksplozivan u svakom smislu riječi, spektakl." Ipak, sve pohvale otišle su estetici filma i kostimima. 

Film se temelji na knjizi The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed i prati život Patrizije Reggiani, koju glumi Gaga, i koja se ranih sedamdesetih udala za Maurizzija Guccija, unuka osnivača kuće Gucci, kojega je utjelovio Adam Driver. Patrizijina ambicija potaknut će niz događaja, otkrivat će se obiteljske tajne, a vrtlog izdaje i osvete, kroz dekadenciju će dovesti i do ubojstva koje je odjeknulo svijetom sredinom devedesetih godina i radi kojega su je mediji često nazivali i Crnom udovicom. 

Intriga i zaplet su nam poznati, a očekivanja velika, no prema predviđanjima prve publike, kritičari i struka filmom, priča se, neće biti zadovoljni. Zato će pak usrećiti mase i široku publiku kojoj su dinamična radnja i razvikana imena često najvažniji dio filma. Ono što bi pak kritičari mogli pohvaliti prihvatljiva je doza kiča, raskošnih interijera i spomenutih kostima, ali i opće melodrame koja vlada filmskom scenom. Pa što će nam više? Upravo to i želimo od ovog filma. Naravno, s dobrom dozom visoke mode s potpisom Gucci.

Life&style Stigao je novi trailer za ‘House of Gucci’ - u središtu izdaje, osveta, uzbuđenja i modnog kiča je Lady Gaga

I dok film dobiva podvojene komentare, gotovo da se jednoglasno ističe maestralna izvedba Lady Gage. "Možda Gaga nije materijal baš za Oscara za najbolju žensku ulogu, ali je duša u maloj šalici za espresso ovog filma" jedna je od opaski. Osim njoj, sve pohvale idu i Alu Pacinu za kojega kažu da se jedini u potpunosti snašao u ulozi jer je znao točno što i na čemu radi.

Mi u to uopće ne sumnjamo, jer rijetko bi tko mogao kitizirati velikana i veterana glumačkog svijeta kao što je Pacino. No, poseban naglasak je na zvijezdi filma, slavnoj Lady Gagi, koja je već u filmu prvijencu, A Star is Born, pokazala veliki i neupitni glumački talent. I ponovno joj mnogi žele dati Oscara.

Life&style Podrijetlom je Talijanka zato Lady Gagi vjerujemo da njezin tajni sastojak čini bolognese savršenim

U ovoj kriminalističkoj drami njezina je izvedba bila pod oštrim fokusom, i prema hrpi komentara - doista nije podbacila. Štoviše, mnogi ističu kako je upravo ona spasila film od propasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von House of Gucci (@houseofguccimovie)

"Lady Gaga je pokazala više od performansa - otovorila je cijeli novi portal!", "Ovo je najbolja izvedba Lady Macbeth koju sam ikada vidio na filmu", "Gaga je predivna. Iz perspektive Norme Desmond u Sunset Boulevardu", samo su neke od objava s Twittera prvih gledatelja, novinara i filmskih kritičara pozvanih na premijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von House of Gucci (@houseofguccimovie)

Zato i ne čudi da je slavna pjevačica i glumica na premijeru stigla u grandioznom stilu. Veličanstvenu ljubičastu haljinu, i to baš kuće Gucci, iza koje je vijorio plašt u istoj nijansi kombinirala je s mrežastim dokoljenkama i upečatljivim cipelama, baš na svoj način.

Na premijeru su stigli i Jared Leto, Adam Driver, Salma Hayek i Jeremy Irons koji su također nosili kreacije slavne modne kuće, dok je Al Pacino ovoga puta s crvenog tepiha izostao.

Film u kina diljem svijeta stiže krajem studenog, dok će hrvatska premijera biti drugoga prosinca. A mi jedva čekamo, jer kakve god kritike i pohvale bile, uvijek sami možemo zaključiti najbolje! Konstruktivni komentar kao što je "film je zbrčkan" vjerojatno ima svoje temelje, ali vrijedi pričekati i konkretnije komentare, a prije svega - osobno pogledati. Svakako, ne očekujmo ništa i tko zna, možda i istančani ukusi, izvan masa, budu baš ugodno iznenađeni.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr